New York

Iso Omena

Saavutettavuus, lennot ja majoitus

Suomesta käsin suoria lentoja New Yorkiin tarjoaa Finnair, jonka kyydissä matka kohteeseen taittuu n. 9 tunnissa. Vaikka matka kaupunkiin on pitkä, reittilentojen tarjonta on varsin monipuolinen. Yhden välilaskun lennoilla tarjonta kasvaa jo huomattavasti ja matkan teko onnistuu monien hyvien lentoyhtiöiden kalustolla. Yksi suosituimmista vaihtolaskupaikoista on Lontoon Heathrow’n lentokenttä. Lentohinnat saattavat vaihdella paljonkin eri vuodenajasta ja sesongista riippuen. Halvimmat, välilaskulliset lennot voivat irrota n. 300€, suorista lennoista joutuu usein pulittamaan ainakin tuplat. Sesonkiaikaan edestakaisten lentojen hinnat saattavat nousta jopa lähemmäksi 1000€. New Yorkin lennoille on kuitenkin saatavilla usein runsaasti tarjouksia, joita seuraamalla saattaa säästää pitkän pennin.

Hotellit ja majoitus

New York on valtava ja niin on myös sen majoitustarjonta. Huonokuntoisempia, kauempana sijaitsevia hotelleita voi löytää halvemmallakin, mutta keskeisimmät sijainnit ja taso nostavat hintaa huomattavasti. Ennen kaikkea on hyvä käyttää aikaa hotellin etsimiseen ja lukea arvostelu jos toinenkin. New York on varsin tunnettu huonosta hinta-laatusuhteestaan majoitusten suhteen eikä tasokkaankaan oloinen paikka välttämättä tarkoita laatua. Erilaiset kotimajoitukset toimivat kaupungissa varsin hyvin ja niitä hyödyntämällä pystyy säästämään jo paljon. Saatavilla on niin huoneita, huoneistoja kuin kokonaisia asuntojakin. Valinnan varaa siis riittää ja riippuu täysin matkaajasta millaista majoitusta reissultaan haluaa. Pidemmälle matkalla voi harkita asunnon vuokraamista viikko tai kuukausiperusteisesti. Vaikka joutuisi maksamaan kuukausivuokran kahdesta viikosta niin se voi olla halvempi kuin 14 vuorokautta hotellissa.

Hintataso

New York on hintatasoltaan kallis. Kaupunki on erityisen tunnettu huonosta hinta-laatusuhteestaan majoitusten suhteen. Hotellien hinnat ovat pilvissä ja myös hostellit ovat New Yorkissa monia muita kohteita huomattavasti kalliimpia. Hyvätasoisesta hotellista joutuu maksamaan paljon, joten budjettimatkailijan kannattaa suosiolla varautua viettämään yönsä hieman kunnoltaan huonommissa paikoissa. New Yorkissa pätee sama kuin muissakin paikoissa: mitä tasokkaampi ravintola, sitä hintavammaksi yksittäinen annos myös nousee. Kaupunki on tunnettu kuitenkin laajasta katuruokakulttuuristaan, jota hyödyntämällä voi löytää mitä erikoisempia annoksia ja säästää huomattavan määrän rahaa. Edullisessa ravintolassa ruokailu kustantaa n. 13€ henkilöltä, pikaruokaravintolat ovat hinnoiltaan samaa luokkaan kuin kotimaassakin. Oluesta paikallisessa pubissa pulittaa n. 4€ ja 10km taksimatka kustantaa reilu pari kymppiä.

Kulkeminen

Kätevin ja helpoin tapa matkustaa New Yorkissa on ehdottomasti sen kattava metroverkosto. Metrot kulkevat ympäri vuorokauden ja lähes aina täsmällisesti aikataulussa. Metron käytön omaksuu nopeasti, kunhan käyttää hieman aikaa suurehkon metrokartan tutkailuun. Myös bussit ovat oiva tapa siirtyä paikasta toiseen ja ne mahdollistavat etenkin siirtymät alueille, joille metro ei enää yletä. Ja koska ollaan New Yorkissa, ei suinkaan voida unohtaa niitä legendaarisia keltaisia takseja! Taksit ovat kaupungissa varsin mukava tapa matkustaa ja niitä on saatavilla kaikkialla. Myös taksihinnasto on hieman Suomea alhaisempi.

Koettavaa

New York on yksi koko maailman monipuolisimmista kaupungeista: se on sekoitus eri kulttuureja niin idästä kuin lännestäkin. Koska kaupungissa asuu runsas määrä muualta tulleita ihmisiä, New York on erityisen kiinnostava juurikin sen monikulttuurisuuden vuoksi. Tähtipölyä, pilvenpiirtäjiä, taidetta ja kulttuuria – New Yorkista löytyy kaikkea! Kaupunki tunnetaan parhaiten vapaudenpatsaastaan, joka koristaa niin lehtiä, postikortteja kuin taulujakin ympäri maailmaa. Patsas on kieltämättä mahtava ja ehdottomasti vierailun arvoinen, mutta New Yorkin taika ei suinkaan jää siihen. Miltä kuulostaisi tähtien täyttämät, värikkäät Broadway näytökset? Entä käynti 449m korkeuteen ylettyvässä Empire State Buildingissa? Yksi suosituimmista ja tunnetuimmista paikoista New Yorkissa on sen massiivinen Times Square- alue, joka varsinkin ilta-aikaan on varsin näyttävä näky. Betoniviidakon keskeltä löytyy myös vehreyttä; Manhattanin saarella sijaitseva Central Park tarjoaa paikan hengähtää keskellä kiireisintä kaupungin vilinää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *