Sevilla

Sevilla

Sevillaa kutsutaan joskus espanjalaisimmaksi espanjalaiskaupungiksi, sillä sieltä ovat kotoisin härkätaistelut ja flamenco. Sevilla on ihanteellinen kohde kaupunkilomalle, sillä kiehtovia nähtävyyksiä ja museoita riittää. Kaupungissa on myös vilkasta yöelämää, johon usein kuuluu flamencotanssin seuraaminen. Sevilla onkin mainio kohde monenlaisille matkaajille. Sieltä löytyy nähtävää ja koettavaa historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille, mutta myös innokkaille juhlijoille. Sevillan ainutlaatuinen tunnelma vetää matkailijoita puoleensa uudelleen ja uudelleen.

Sää ja ilmasto

Kesät Sevillassa ja Andaluciassa muutenkin ovat erittäin kuumia. Lämpötila on Sevillassa usein 30 asteen tienoilla, joskus mennään 40 asteeseen saakka. Parasta matkustusaikaa ovat kevät ja syksy. Pääsiäisen aikaan Sevilla on erittäin suosittu kohde, ja tällöin kaupunki täyttyy pääsiäistä viettämään tulleista kristityistä. Pääsiäisenä voi ihailla esimerkiksi upeita kulkueita.

Nähtävyyksiä ja koettavaa

Sevillan tunnetuin nähtävyys on valtava katedraali, jota on sanottu myös maailman suurimmaksi. Katedraalissa sijaitsee Kristoffer Kolumbuksen hauta. Katedraalin vieressä sijaitsevasta La Giralda –kellotornista on upeat näkymät. Katedraali on Unescon maailmanperintökohde.

Alcazarin kuninkaallisessa palatsissa pääsee ihailemaan kuninkaallista loistoa, kaunista arkkitehtuuria ja palatsin ympäristössä olevia upeita puutarhoja. Palatsi on edelleen Espanjan kuninkaallisten käytössä, ja se on katedraalin tavoin Unescon maailmanperintökohde.

Vartiotorni Torre del Oro on Sevillan tunnetuimpia maamerkkejä. Rakennuksessa on merenkulkumuseo.

Flamencon kodissa Sevillassa sijaitsee luonnollisesti flamencomuseo. Täällä pääsee tutustumaan kaikkeen flamencoon liittyvään. Viikonloppuisin on flamencoesityksiä.

Monen mielestä Sevillaan tutustuu parhaiten kulkemalla kaupungin kapeilla kujilla ihmisvilinän seassa. Kaduilla voi ihastella upeita, värikkäitä taloja ja välillä pysähtyä lasilliselle johonkin lukuisista kuppiloista.

Majoitus

Sevillasta löytyy majoitusvaihtoehtoja moneen makuun. Tarjolla on luksushotelleja, mutta myös nuorison suosimia hostelleja. Jos aikoo matkustaa pääsiäisenä tai Sevillan fiestojen aikaan, kannattaa varata majoitus hyvissä ajoin, sillä kaupungissa on tällöin todella paljon ihmisiä. Tällöin kannattaa myös varautua maksamaan majoituksesta enemmän kuin muina aikoina.

Miten sinne pääsee?

Suomesta ei ole suoria lentoja Sevillaan. Perille pääsee esimerkiksi lentämällä ensin Madridiin ja sieltä Sevillaan. Matka Sevillan lentokentältä kaupungin keskustaan on kymmenisen kilometriä. Sevillaan voi matkustaa myös lentämällä ensin Malagaan, josta pääsee perille esimerkiksi junalla tai vuokra-autolla.