Lanzarote

Lanzarote

Lanzarote sijaitsee Kanarian Saarilla ja on saariryhmän koillisin saari. Siis se saari joka on lähimpänä Suomea.

Lanzarote, tuo tulivuorten saari on jo itsessään nähtävyys. Joka puolella on jokaiselle jotain nähtävää. Jo Arrecifen lentokentälle laskeutuessa maisemat avautuvat silmien eteen, houkutellen matkaajaa tutkimusretkelle. Ympärillä kasvavat palmut ja Aloe Vera -kasvit saavat kesälomafiiliksen viimeistään aikaan.

Autolla Lanzarotella

Saari on päästä päähän vain n. 60 kilometrin mittainen. Tämän ansiosta matkaajalla on erinomainen mahdollisuus valita saarelta mikä tahansa kohde, oli hotelli missä päin saarta tahansa. Esimerkiksi autonvuokraus on tehty hyvin helpoksi, sillä toimistoja löytyy ympäri saarta ja auton voi myös halutessaan tilata suoraan hotellin eteen. Tämä ei myöskään ole kallista. Lasten istuimet ja korokkeet on mahdollista vuokrata niinkin pienen kuin kymmenen euron lisähintaan. Autonvuokraus onnistuu usein myös netin kautta. Maksun ja kuittauksen voi hoitaa myös hotellilla, jonne auto mahdollisesti tuodaan. Saarella saa myös polkupyöriä vuokrattua. Vuorille niillä voi olla raskas polkea, mutta ranta- ja shoppailureissuille ne ovat oiva kulkuväline.

Nähtävää

Timanfayan luonnonpuisto sijaitsee saaren länsiosassa. Alueella pääsee ihailemaan tulivuoria joko autolla, kamelin selästä käsin tai kiertoajelulla linja-auton kyydissä. Linja-autossa selostaja kertoo neljäsosan saaresta hautautuneen laavan alle 1700-luvulla. Tämä näkyy joka puolella saarta: siellä missä Suomessa olisi nurmikkoa, on Lanzarotella laavahiekkaa. Kiertoajelun varrella pääset näkemään suoraan tulivuorten jättimäisiin kraatereihin. Bussi kaartaa ylemmäksi ja ylemmäksi, näyttäen matkaajille todellisen karun tuhkan ja laavan peittämän maiseman.

Jameos del Agua sijaitsee saaren pohjoisosassa. Sieltä löytyy 6 kilometrin pituinen maanalainen tulivuorenpurkauksen aiheuttama tunneli. Jameos del Aguassa pääsee ihailemaan mm. maanalaista järveä, tutustumaan tulivuoren toimintaan ja oppimaan, mitä purkauksen aikana tapahtuu. Tämä paikka sopii erinomaisesti myös koululuokille sen kattavan tietopaketin vuoksi.

Costa de Papagayo on kaunis, luonnonmukainen merenranta, johon kuuluu useampi eri poukama. Rannat ovat syrjässä, mutta siellä kannattaa ehdottomasti käydä nauttimassa paratiisimaisista maisemista. Maisema ei ole ihmisen muokkaama ja tätä monet varmasti arvostavat.

Saarella on edullista liikkua myös taksilla, jos tarvitsee päästä esimerkiksi hotellilta shoppailemaan. On myös kohteliasta jättää pieni tippi.

Aloe Vera on yksi Lanzaroten tärkeimmistä vientituotteista. Aloe-tuotteita löytyykin lähes joka kaupasta. Pienen aloe-kasvin voi ostaa omaksi muutamalla eurolla. Myös marokkolaisia Argan-öljytuotteita myydään paljon. Onhan Marokko hyvin lähellä.

Rancho Texas -eläinpuisto sijaitsee Puerto del Carmenissa. Puistosta löytyy laaja kirjo nisäkkäitä, lintuja sekä matelijoita. Halutuimpia nähtäviä lienee valkoinen lumitiikeri. Puistoon kannata varata koko päivä aikaa, sillä koko puiston läpikäymiseen menee viitisen tuntia.

Lanzarotelta voi suunnistaa myös lähisaarille. Etelässä on Fuerteventura ja pohjoisessa pieni Graciosan saari.

Lapsiystävällisyys

Lanzarotelle kannattaa ehdottomasti tulla lasten kanssa. Rannat ovat lapsille turvallisia, hotellit tarjoavat rattaita vuokralle muutaman euron hintaan ja vesipuistoja löytyy niin pienille kuin isommillekin lapsille. Myöskään paikallinen alkoholi- ja juhlakulttuuri ei tule liian railakkaasti esille. Useissa ravintoloissa on syöttötuolit perheen pienimmille.

Liikenne

Lanzaroten liikenne on hyvin samankaltaista kuin Suomessa. Suomalainen kuljettaja pärjää hyvin myös Lanzarotella. Jalankulkijoita kunnioitetaan suuresti ja autot pysähtyvätkin miltei automaattisesti jalankulkijan lähestyessä suojatietä.

Ravintolat

Ravintoloita löytyy joka lähtöön. Palvelu on yleensä todella ystävällistä ja ruoka on selvästi rakkaudella tehty. Ravintoloissa on myös kohteliasta jättää pieni tippi kiitokseksi. Tämä ei yleensä harmita, sillä hinnat eivät ole kovin korkeat.

Sää talvella

Lämpötila esimerkiksi marraskuussa on suomalaiseen makuun juuri sopiva. Ei ole liian kuuma tai viileä. Aurinko paistaa ja on ihana makoilla rannalla ja upottaa varpaat rantahiekkaan. Yöllä ilmankosteus kohoaa, ja onkin mukava, jos hotellihuoneeseen kuuluu ilmalämpöpumppu.

Lanzarotella ihmiset ovat kovin ystävällisiä. Kaupassa ja kaduilla hymyillään ’hola’ -sanan kera. On todellakin ilo matkustaa Lanzarotelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *