Thaimaa, yleistä

Thaimaa on yksi maailman suosituimpia turistikohteita jonne miljoonat kävijät saapuvat vuosittain nauttimaan paahtavasta auringosta, sinisestä taivaasta ja kirkkaista trooppisista vesistä. Thaimaa on erittäin monipuolinen ja edullinen lomakohde. Hyvät hotellit, kaunis luonto ja erinomainen ruoka saavat matkailijat viihtymään pidempiäkin aikoja.

Thaimaa voidaan jakaa moneen eri matkailualueeseen. Jokaisella alueella on omat erityispiirteensä. Isosta maasta löytää myös jo kokenut Thaimaan kävijä uusia kohteita. Thaimaahan voi matkustaa milloin vain, sillä trooppinen ilmasto hellii matkailijoita ympäri vuoden. Thaimaassa löydät valkoisia rantoja sekä mahtavia sukelluskohteita, kuten Krabi, Hua Hin, Koh Samui ja Koh Tao. Myös Pohjois- Thaimaan viidakko on tutustumisen arvoinen.

Thaimaan pääkaupunki Bangkokiin ehtii tutustua pikaisesti kahdessa päivässä, jos aika on tiukalla. 11 miljoonan asukkaan Bangkokin päänähtävyydet ovat Suuri palatsi ja kaikkein pyhin temppeli Wat Phra Kaeo. Suuri palatsi on vanha muurien ympäröimä kuninkaallinen palatsialue, joka sijaitsee Rattanakosinin saarella. Suuren palatsin kullatut katot ovat Bangkokin kuuluisin maamerkki. Kultajalustalla Wat Phra Kaeossa istuva patsas on maan suurin kalleus. Nähtävyyksien lisäksi Bangkok tarjoaa loputtoman määrän ostoskeskuksia, myymälöitä, marketteja ja pieniä koruja. Se on houkutteleva ostospaikka erittäin alhaisen hintatason ansiosta.

Thaimaan suurin saari Phuket sijaitsee Andamaanien meressä Malakan niemimaasta lähtien. Phuketin saari on 48 kilometriä pitkä ja 21 kilometriä leveä. Saaren itärannikolla on pitkä vuorien ja laaksojen ketju. Korkein huippu on 529 metriä. Länsirannikolla on useita hiekkarantoja, kuten suurin Patong Beach. Phuketin pohjoisosassa sijaitsee kansainvälinen lentokenttä, jonne suorat lennot Suomesta laskeutuvat.

Thaimaan yksi suosituimmista turistikohteista on Pattaya. Pattayan kaupunki sijaitsee Chonburin provinssissa Thaimaan itärannikolla. Pattaya on noin 150 kilometrin päässä Bangkokista Siaminlahden rannalla. Pattaya on tunnettu seksiturismikohteena, mutta viime vuosina kaupunki on pyrkinyt muuttamaan imagoaan suosimalla perhematkailua. Pattaya on erittäin monipuolinen lomakohde, josta löytyy tekemistä myös lapsiperheille.