Keski-Norja

Keski-Norja

Keski-Norjaan kuuluvat Pohjois- Trøndelagin ja Etelä- Trøndelagin läänit. Trøndelag ulottuu kauniilta Trondheimin vuonolta rehevien metsä- ja maatalouspitäjien korkeille tuntureille Ruotsin rajaan saakka.

Viikinkiaikaa

Suurin osa Norjan historiaa, ja erityisesti viikinkihistoriaa keskittyy Trøndelagiin. Trøndelagissa on kokonaista seitsemän keskiaikaista kirkkoa ja useita luostariraunioita. Kuuluisat kalliopiirrokset ja isot hautakentät kertovat lisäksi vieläkin vanhempien aikojen kulttuurista.

Trondheim

Keski-Norjassa sijaitseva Trondheim on Norjan historian napa. Trondheimissa oli pääkaupunki ja arkkipiispanistuin. Nidarosin tuomiokirkko, Pohjolan suurin keskiaikainen rakennus, oli satojen vuosien ajan kruunajaiskirkko, ja edelleenkin voidaan kruununkalleuksia ihailla kirkossa.

Røros

Noin 150 kilometrin päässä Trondheimista sijaitsee myös tunnettu kaivoskylä, Røros. Tämän vanhan kaivosyhdyskunnan puuarkkitehtuuri etsii vertaistaan Euroopassa. Røros on myös moderni tunturikaupunki ensi luokan hotelleineen ja vilkkaine katuineen Ruotsin rajan tuntumassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *