Hua Hin, tekemistä

Hua Hin on laatua vaativan valinta

Suomalaiset ovat syystäkin ihastuneet Hua Hiniin, joka on Thaimaan parhaimpia rantakohteita. Eksoottisen ilmeen omaava kaupunki on sopivasti vain 200 kilometrin etäisyydellä Thaimaan pääkaupungista Bangkokista ja sinne pääsee siten joko omatoimisesti tai jonkin matkanjärjestäjän, kuten Aurinkomatkojen tai Finnmatkojen, siivillä. Vaikka Hua Hin on Thaimaan vanhimpia rantakohteita, se ei ole suostunut muutamaan itseään vain turistien ehdoilla eläväksi sirkukseksi, vaan on onnistunut säilyttämään perinteisen thaimaalaisen tunnelmansa. Suuresti siihen on vaikuttanut se tosiasia, että Hua Hin oli alkuaan Thaimaan kuninkaallisen perheen lomakohde, jonne muut maan rikkaat seurasivat perässä.

Korkeatasoista turismia

Koska Hua Hin on perinteisesti houkutellut syliinsä maan eliittiä, ovat sen palvelut kehittyneet laadukkaiksi. Kaupunki tarjoaakin laatua arvostavalle ja vaativalle lomailijalle kaikki modernit mukavuudet, liikennejärjestelyitä, majoitusta ja jopa puhtautta myöten. Hua Hin on nimenomaan kasvanut tarkan suunnittelun mukaisesti, eikä muiden maan turistikohteiden tapaan sekasortoisesti ilman sen kummempaa suunnittelua. Siellä eivät myöskään rehota monissa muissa thaimaalaisissa rantakohteissa niin tavanomaiset lieveilmiöt, kuten prostituutio.

Golfia ja ostoksia

Myös Hua Hinin tarjonta peruspuitteiden lisäksi on monipuolinen ja laadukas. Kaupunki onnistuu tarjoamaan nähtävyyksiä ja aktiviteetteja kaiken ikäisille, eli siellä viihtyvät niin lapset kuin vanhukset, ja luonnollisesti kaikki ikäluokat siltä väliltä. Lapset riemastuvat mahdollisuudesta kavuta jättikokoisen norsun selkään ja vaeltaa sen turvallisessa kyydissä läheisen viidakon sydämessä. Myös vauhdikas ja vilpoisa Black Mountain -vesipuisto löytyy heidän suosikkilistaltaan. Golfpalloon rakastuneille Hua Hin on ehdottomasti Thaimaan ykkösvalinta, sillä sen alueella ja välittömässä läheisyydessä sijaitsee peräti 8 kansainväliset vaatimukset täyttävää golfviheriötä. Niistä vanhin on luonnollisesti kuninkaallista perää, Royal Hua Hin Golf Clubin kenttä, joka löytyy lähes kaupungin ytimestä. Naisväen mieleen on eritoten Hua Hinin tarjoama loistava ostospaikkojen valikoima. Tavallisten putiikkien ja matkamuistomyymälöiden lisäksi Hua Hin tunnetaan lukemattomista räätäleistään, jotka loihtivat uniikkivaatetta omilla mitoillasi, ja edullisesti. Hua Hinin markkinat ovat maankuulut, ja sellaisia järjestetään myös öisin. Yömarkkinat alkavat tosin jo iltapäivästä, jolloin ostettavissa on kaikenlaista mahdollista tavaraa sekä pikaruokaa niitä myyvistä kojuista ja kärryistä.

Nähtävyyksiä

Nähtävyyksiäkin Hua Hinillä on runsaasti. Jo kaupungin rautatieaseman vanha kuninkaallisille varattu rakennus tarjoaa silmäniloa, vastaavaa estetiikan huipennusta on suomalaisilta juna-asemilta turha etsiä! Khao Takiabin vuori temppeleineen odottaa Hua Hin -rannan päässä. Temppelialueen kuuluisuuksia ovat kauniin rakennuksen lisäksi veikeät apinat, joiden sormet ovat vikkelämmät kuin yhdenkään vielä tapaamasi taskuvarkaan. Myös meren rannalla sijaitseva vanha kuninkaallinen tiikkipuinen palatsi, joka muodostuu 16 erillisestä rakennuksesta, on yleisölle avoinna. Rama VII:n rakennuttama uudempi, espanjalaisvaikutteinen palatsi, Klai Kangwon ei aina ota vieraita vastaan, sillä kuninkaallinen perhe käyttää sitä edelleen. Parhaat näkymät Hua Hiniin löytyvät Hin Lek Fain kukkulalta, jonne useimmat turistit matkaavat kuvia näpsimään. Hieman Hua Hinistä kauempana sijaitsevia kohteita ovat Khao Sam Roi Yotin luonnonpuisto, vaikuttavat Namtok Pa La-u:n vesiputoukset sekä historiastaan kuuluisa Kwaijoen silta.