Wat Pho

Wat Pho

Wat Pho on yksi Bangkokin vaikuttavimmista temppeleistä, ja se tunnetaan erityisesti valtavan kultaisen Buddha-patsaansa ansiosta. Temple of the Reclining Buddha -nimelläkin tunnettu Wat Pho on yksi Thaimaan vanhimmista ja suurimmista temppeleistä, ja se on myös yksi maan tärkeimmistä opetuskeskuksista perinteisessä thai-hieronnassa.

Wat Phon kompleksi on vaikuttava näky jo kaukaa, sillä sen korkeat chedi-tornit kohoavat taivaalle ja kultaiset kattojen koristukset kimmeltävät auringonvalossa. Temppeleissä vallitsee rauhallinen ja kunnioittava tunnelma, ja monet matkailijat tulevat ihastelemaan Wat Phon kauneutta ja mystiikkaa.

Wat Phon päätemppelin sisältä löytyy valtava 46 metriä pitkä ja 15 metriä korkea Buddha-patsas, joka kuvaa Buddhaa makaamassa kuolinvuoteellaan ennen paranemistaan nirvanaan. Patsas on päällystetty kullalla ja sen jalat on koristeltu kauniilla helmi- ja emalitöillä. Patsaan katsotaan olevan yksi maailman suurimmista ja vaikuttavimmista Buddha-patsaista, ja se houkuttelee vuosittain tuhansia vierailijoita Wat Phoon ihmettelemään.

Wat Phon monipuolisuus tekee siitä erittäin suositun matkailukohteen Bangkokissa, ja temppelin alueella voi viettää useita tunteja tutkien eri temppeleitä, patsaita ja koristeltuja rakennuksia. Wat Phossa voi myös osallistua opastetuille kierroksille, joissa oppii lisää temppelin historiasta ja merkityksestä thai-kulttuurissa.

Kaiken kaikkiaan Wat Pho on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde Bangkokissa, ja sen kauneus ja historiallinen merkitys tekevät siitä unohtumattoman kokemuksen matkailijoille.

Historiallinen merkitys

Wat Pho on yksi Bangkokin kuuluisimmista temppeleistä, jonka historiallinen merkitys ulottuu monien vuosisatojen taakse. Temppeleitä rakennettiin alueelle jo 1700-luvulla, ja Wat Pho on ollut merkittävä paikka thaimaalaiselle uskonnolle ja kulttuurille kautta aikojen. Se on myös Thaimaan vanhin ja suurin temppelialue, ja se toimii nykyäänkin tärkeänä uskonnollisena ja kulttuurisena kohteena.

Wat Pho on tunnettu erityisesti valtavasta kultaisesta Buddha-patsaastaan, joka on yksi Thaimaan suurimmista ja vaikuttavimmista patsaista. Buddha-patsaan arvellaan olevan peräisin 1600-luvulta, ja se on täynnä symboliikkaa ja uskonnollista merkitystä thaimaalaisille. Wat Pho on myös merkittävä opetuskeskus perinteiselle thai-hieronnalle, ja monet matkailijat vierailevatkin temppelialueella saadakseen hierontakokemuksen perinteisellä tavalla.

Wat Pho on säilynyt läpi vuosisatojen monien hallitsijoiden ja vallanvaihdosten aikana, ja se on yhä tärkeä osa thaimaalaista kulttuuriperintöä. Temppelialue on myös suojeltu arvokas historiallinen kohde, joka houkuttelee vuosittain tuhansia matkailijoita ympäri maailmaa ihastelemaan sen kauneutta ja historiaa. Wat Pho onkin ehdoton vierailukohde jokaiselle, joka haluaa tutustua Bangkokin temppelien upeuteen ja oppia lisää thaimaalaisesta kulttuurista ja historiasta.

Sijainti

Wat Pho sijaitsee Bangkokin vanhassa kaupungissa lähellä kuninkaallista palatsia. Temppeli on yksi Thaimaan vanhimmista ja suurimmista temppeleistä, ja se tunnetaan erityisesti valtavasta ja vaikuttavasta 46 metriä pitkästä kultaisesta makuultaan Buddha-patsaastaan. Wat Pho on myös tunnettu thaimaalaisen perinteisen lääketieteen ja hieronnan keskuksena, ja temppelin alueella voi kokea rentouttavia hierontoja ja joogatunteja. Temppelin kauniit rakennukset ja puistomaiset ympäristöt tarjoavat rauhallisen pakopaikan vilkkaan kaupungin keskellä. Wat Pho on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde kaikille Bangkokissa vieraileville, jotka haluavat tutustua Thaimaan kulttuuriin ja historiaan.

Arkkitehtuuri

Wat Pho on yksi Bangkokin vaikuttavimmista temppeleistä, ja se tunnetaan erityisesti upeasta arkkitehtuuristaan. Temppeli on rakennettu perinteiseen thaimaalaiseen tyyliin, ja sen kattoja koristavat kauniit kiinalaiset pagodit ja värikkäät mosaiikit. Wat Pho on myös tunnettu valtavasta, 46 metriä pitkästä ja 15 metriä korkeasta kullatusta marmoriin veistetystä Buddha-patsaastaan, joka on yksi maailman suurimmista Buddha-patsaista. Temppelin arkkitehtuuri yhdistää taidokkaasti thaimaalaisen, kiinalaisen ja kambodžalaisen taiteen elementtejä, ja se onkin maineensa veroinen nähtävyys kaikille kulttuurista ja arkkitehtuurista kiinnostuneille matkailijoille. Wat Pho on ehdoton vierailukohde kaikille matkailijoille, jotka haluavat tutustua Thaimaan mielenkiintoiseen ja kauniiseen arkkitehtuuriin.

Suuri Buddhan Patsas

Wat Pho on yksi Bangkokin vaikuttavimmista temppeleistä, jossa sijaitsee myös maailman suurin Buddhan patsas. Temppelin pihalla komeilee valtava kullattu Buddhan patsas, joka on peräti 46 metriä pitkä ja 15 metriä korkea. Patsas on vaikuttava näky, ja sen yksityiskohtainen veistotyö on todella upea nähtävä. Buddhan patsaan jalat on koristeltu kauniilla helmi- ja norsunluukoristeilla, ja sen kasvot huokuu rauhaa ja viisautta. Patsaan näkeminen läheltä on todellinen elämys, joka jättää vierailijan kunnioittavan vaikutelman tämän uskomattoman taiteellisen saavutuksen edessä. Suuri Buddhan patsas on ehdottomasti yksi niistä nähtävyyksistä, jonka haluat kokea vieraillessasi Wat Pho -temppelissä Bangkokissa.

Thaimaalainen hieronta

Thaimaa on tunnettu monipuolisista ja rentouttavista hierontapalveluistaan, ja erityisesti Bangkokissa sijaitseva Wat Pho -temppeli on maineikas hieronnan keskus. Wat Pho tunnetaan myös temppelinä, jossa sijaitsee Thaimaan suurin ja vanhin Buddha-patsas, mutta se tarjoaa myös perinteistä thaimaalaista hierontaa. Hierontahoidot Wat Phossa ovat saavuttaneet maineen laadukkuudestaan ja auttavat rentoutumaan sekä helpottamaan lihaskipuja ja -jännityksiä.

Thaimaalainen hieronta perustuu vanhaan perinteiseen lääketieteeseen ja sen tavoitteena on tasapainottaa kehon energiaa ja parantaa fyysistä hyvinvointia. Hierontaa tehdään usein lattialla patjalla ollessa ja hierojat käyttävät erilaisia venytys- ja painelutekniikoita lihasten rentouttamiseksi. Thaimaalainen hieronta eroaa länsimaisesta hieronnasta voimakkuutensa ja tehokkuutensa vuoksi, ja se onkin erityisen suosittu urheilijoille ja liikunnasta palautumista etsiville.

Wat Pho:ssa hierontapalveluita tarjoavat koulutetut ja ammattitaitoiset hierojat, jotka käyttävät perinteistä thaimaalaista hierontatekniikkaa. Hierojat pystyvät tunnistamaan kehon ongelmakohtia ja kohdistamaan hieronnan juuri niihin alueisiin, jotka kaipaavat hoitoa. Hieronnan jälkeen olo on usein kevyempi ja rentoutuneempi, ja moni hieronnan saanut kokee myös kehon kivut helpottuvan ja liikkuvuuden parantuvan.

Thaimaalainen hieronta Wat Pho:ssa on kokemus, joka kannattaa kokea matkustaessaan Thaimaassa. Hierontahoidot ovat edullisia ja tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden rentoutua ja hoitaa kehoa perinteisten thaimaalaisten hoitomenetelmien avulla. Wat Pho -temppeli tarjoaa täydellisen yhdistelmän kulttuuria, historiaa ja hyvinvointia yhdessä paikassa, ja sen hierontapalvelut ovat ehdottomasti vierailun arvoisia.

Temppelin seinämaalaukset

Wat Pho -temppelin seinät ovat täynnä upeita ja värikkäitä maalauksia, jotka kertovat temppelin historiasta ja buddhalaisista opetuksista. Seinämaalaukset ovat taidokkaasti toteutettuja ja niiden yksityiskohdat ovat vaikuttavia. Maalaukset vievät kävijän matkalle menneisyyteen ja antavat mahdollisuuden oppia lisää buddhalaisesta filosofiasta ja uskomuksista. Wat Phon seinämaalaukset ovat yksi temppelin suurimmista nähtävyyksistä ja ne ansaitsevat ehdottomasti paikan jokaisen matkailijan must-see -listalla Bangkokissa vieraillessa.

Vierailijavinkit

Wat Pho on yksi Bangkokin vanhimmista ja merkittävimmistä temppeleistä, joka tunnetaan myös nimellä ”Temppeli lepäävästä Buddha”. Temppelin alueella sijaitseva valtava kultainen Buddha-patsas on yksi Thaimaan vaikuttavimmista nähtävyyksistä ja houkuttelee vuosittain tuhansia matkailijoita ympäri maailmaa. Vierailijana kannattaa muistaa pukeutua asianmukaisesti, eli pitkät housut tai hame sekä peittävä paita ovat pakollisia. Lisäksi temppeleissä kannattaa käyttäytyä kunnioittavasti ja välttää melua, jotta paikallinen uskonnollinen tunnelma säilyy. Wat Pho on myös tunnettu thaihieronta-koulustaan, jossa matkailijat voivat rentoutua ja nauttia perinteisestä thaimaalaisesta hieronnasta temppelin rauhallisessa ympäristössä. Kaiken kaikkiaan vierailu Wat Pho -temppelissä tarjoaa upean mahdollisuuden tutustua thaimaalaiseen kulttuuriin ja uskontoon sekä rentoutua perinteisen hieronnan parissa.

Aukioloajat ja hinnat

Wat Pho on yksi Bangkokin kuuluisimmista temppeleistä ja se on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde Thaimaassa. Temppeli tunnetaan erityisesti valtavasta makuuhuoneessaan lepäävästä buddhapatsaastaan, mutta se tarjoaa myös paljon muuta nähtävää ja koettavaa vierailijoille. Wat Pho on avoinna joka päivä kello 8-18 ja sisäänpääsymaksu temppeliin on noin 100 bahtia. Opastetun kierroksen varaaminen temppelissä voi maksaa hieman enemmän, mutta se tarjoaa lisätietoa temppelin historiasta ja merkityksestä. Temppeliin on hyvä saapua riittävän aikaisin, jotta ehtii tutustua alueeseen rauhassa ennen turistiryhmien saapumista. Wat Pho’n aukioloajat ja hinnat kannattaa tarkistaa etukäteen, sillä ne saattavat vaihdella eri sesonkeina ja juhlapyhinä.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Viralliset Wat Pho -sivut: Tutustu Wat Pho -temppeliin virallisilta Thaimaan matkailusivuilta.

Wikipedia-artikkeli: Lue lisää Wat Pho -temppelistä ja sen historiasta Wikipedia-sivustolla.

Lonely Planet -opas: Tutustu Wat Phoon Lonely Planetin verkkosivuilla ja saa vinkkejä vierailullesi.