Valencia

Valencia

Valencia sijaitsee Espanjan itärannikolla ja on maan kolmanneksi suurin kaupunki. Etenkin viime vuosina turistit ovat alkaneet löytää sinne. Siellä on vielä paljon jäljellä alkuperäistä kulttuuria, joka on monessa muussa paikassa hautautunut runsaan turismin alle. Valencia on erinomainen kohde silloin, kun halutaan yhdistää kaupunki- ja rantaloma, ja se sopii hyvin myös lapsiperheille.

Ilmasto

Valencian ilmasto on tyypillinen Välimeren ilmasto. Lämpimimmät ilmat ovat heinä-elokuussa, jolloin lämpötila kipuaa jopa yli +30 asteeseen. Talvellakin lämpötila on yleensä yli +10 astetta. Sadetta tulee eniten keväällä ja syksyllä. Miellyttävintä on matkustaa alkukesästä, jolloin ei vielä ole niin kuumaa ja kosteaa.

Nähtävyyksiä

Valencian päänähtävyys on Ciudad de las Artes y de las Ciencias eli Taiteiden ja tieteiden kaupunki. Täältä löytyy merimaailma, tiedemuseo, oopperatalo, planetaario sekä elokuvateatteri. Ciudad de las Artes y de las Ciencias on todellinen modernin arkkitehtuurin ilmentymä. Se sijaitsee Turia-puiston yhteydessä. Turia-puisto on todella suuri ja tehty vanhaan joenuomaan. Sinne voi poiketa esimerkiksi lenkkeilemään.

Valencian kauniiseen La Seu –katedraaliin kannattaa tutustua. Katedraali on rakennettu 1200- ja 1500-lukujen välillä. Katedraalin yhteydessä olevassa museossa on nähtävillä Valencian Pyhä Malja, jonka uskotaan olevan Jeesuksen käyttämä Pyhä Graalin malja.

Valencian vanhassakaupungissa Carmenissa on ainutlaatuista tunnelmaa, ja siellä kävellessä saa kulumaan pitkän tovin. Siellä on esimerkiksi monia keskiaikaisia kirkkoja sekä paljon ravintoloita ja pieniä liikkeitä. Myös kauppahallissa kannattaa poiketa.

Aktiviteetteja

Valenciassa sijaitsee Espanjan suurin ranta, joten kaupunki tarjoaa erinomaiset puitteet auringosta nauttimiseen ja uimiseen. Suurella ja leveällä rannalla riittää tilaa myös suosituimpina auringonottopäivinä.

Valenciassa kannattaa ehdottomasti maistaa perinteistä espanjalaista ruokaa paellaa, sillä paella on kotoisin täältä. Myös kalaruoat ovat Valenciassa erinomaisia. Ruoka on myös suomalaiselle kukkarolle erittäin edullista.

Shoppailumahdollisuudet ovat Valenciassa hyvät. Esimerkiksi Calle Colón –kadun varrelta löytyy paljon tunnettujen kansainvälisten merkkien liikkeitä.

Miten sinne pääsee?

Suomesta ei ole suoria lentoja Valenciaan. Yhdellä välilaskulla voi matkustaa Valenciaan useiden kaupunkien kautta. Valencian lentokenttä on noin kahdeksan kilometrin päässä kaupungin keskustasta, ja matkan pääsee kulkemaan helposti metrolla.