Alicante

Alicante

Alicante sijaitsee Costa Blancan alueella Espanjassa. Se on erinomainen kohde silloin, kun halutaan yhdistää ranta- ja kaupunkiloma. Alicantessa on hyvät mahdollisuudet rantaelämän viettoon ja vesiurheilulajien harrastamiseen, mutta pelkkä kaupunkilomakin on mahdollinen. Paras matkustusaika Alicanteen on keväällä tai syksyllä, sillä kesällä ilmasto on todella kuuma.

Nähtävyyksiä

Santa Barbaran linnoitus on Alicanten tunnetuin ja todennäköisesti myös suosituin nähtävyys. Kukkulan päälle rakennetun linnoituksen voi nähdä joka puolelta kaupunkia, ja maisemat kukkulalta ovat huikeat. Linnoitukseen pääsee kätevästi hissillä rantabulevardilta.

Explanada de Espana on suosittu rantapromenadi Alicantessa. Palmujen reunustama promenadi sijaitsee aivan hiekkarannan ja satama-alueen tuntumassa, ja sen läheisyydessä on runsaasti erilaisia palveluita ja kauppoja. Promenadilla on ihmisvilinää niin päivä- kuin ilta-aikaan.

Alicantessa voi ihailla historiallisten kirkkojen arkkitehtuuria. Santa Marian katedraali on Alicanten vanhin kirkko, ja San Nicolásin katedraali on tunnettu hienosta kupolistaan.

Aktiviteetteja

Costa Blanca tarkoittaa valkoista rannikkoa, ja nimensä mukaisesti alueella on todella paljon valkoista hiekkarantaa. Alicanten alueelta hiekkarantaa löytyy toistakymmentä kilometriä, joten mahdollisuudet rantaelämän viettoon ovat erinomaiset. San Juanin ja Postiguetin rannat ovat suosituimpia.

Vedessä

Myös vesiurheilulajeja on mahdollista harrastaa. Esimerkiksi sukellus on suosittua, ja sukelluskursseja on tarjolla monissa sukelluskouluissa. Sukelluksen ohella esimerkiksi snorklaus ja purjelautailu ovat suosittua tekemistä.

Golf

Alicantessa on hyvät mahdollisuudet golfaamiseen, sillä alueella on yli kymmenen hyvää golfkenttää. Ruuhkia kentillä on yleensä melko vähän, ja hintatasokin on Aurinkorannikkoa hieman alhaisempi. Golfkausi myös kestää ympäri vuoden, sillä sää on sopivan leuto.

Lapsille

Alicantesta löytyy sopivaa tekemistä myös lapsiperheille. Terra Mítica –elämyspuistossa voi tutustua Välimeren alueen historiaan. Elämyspuisto sijaitsee Benidormissa, jonne on matkaa 80 kilometriä, ja se on auki kesäkaudella. Benidormissa sijaitsee myös eläinpuisto Terra Natura, joka on auki ympäri vuoden.

Majoitus

Alicantesta löytyy monen eri hintaluokan majoitusta. Hotellien lisäksi on tarjolla hostelleja budjettimatkaajille. Monet matkailijat myös vuokraavat huviloita tai asuntoja lomansa ajaksi.

Miten sinne pääsee?

Suomesta Alicanteen pääsee suoralla lennolla. Ainakin Norwegian ja Ryanair tekevät lentoja Alicanteen. Alicanten lentoasema El Altet sijaitsee suunnilleen kymmenen kilometrin päässä kaupungin keskustasta.