Pattaya

Pattaya – monipuolinen rantakohde

Siaminlahdella sijaitseva Pattaya on ainakin nimenä jo lähes jokaiselle suomalaiselle tuttu. Phuketin kanssa Thaimaan suosituimman rantalomakohteen tittelistä kamppaileva Pattaya on suhteellisen lähellä pääkaupunkia Bangkokia, mikä tekee siitä suositun myös paikallisten keskuudessa. Vaikka Pattaya tunnetaan etenkin holtittoman seksiturismin paratiisina, ja bilettäjien lempipaikkana, tarjoaa se jopa lapsiperheille loistavat lomapuitteet ja sopii myös jo keski-iän ohittaneille. Lisäksi Pattayan valtteihin kuuluu sen edullisuus ja palveluiden runsaus; hintataso on alempi kuin useimmissa muissa thaimaalaisissa rantakohteissa ja mahtava palvelutarjonta houkuttelee paikalle jopa länsimaalaisia eläkeläisiä karkumatkalle talven ajaksi.

Sijainti

Chonburin provinssissa sijaitsevaan Pattayaan on Bangkokista matkaa vain 100 kilometriä, joten sinne on helppoa päästä suoraan pääkaupungin lentokentältä vaikkapa junalla tai taksilla. Taksimatkathan ovat Thaimaassa halpoja, joten niihin kannattaa turvautua. Majoitusmahdollisuuksia Pattayan kaupungista löytyy jokaiseen makuun, hinnat ovat edulliset ja onpa tarjolla ihan suomalaisiakin vaihtoehtoja, kuten River Hotelli, Maikan Majatalo tai Hotelli Dolphin House.

Nähtävää

Koska Pattayan pääelinkeino on ehdottomasti turismi, tuntuu kaikki toimivan lomailijan toiveiden ja tarpeiden mukaan, majoituksesta nähtävyyksiin, aktiviteetteihin ja viihteeseen. Merellisten touhujen ja nautintojen lisäksi Pattaya tarjoaa monipuolisesti ajanvietettä, eivätkä edes lapset pääse pitkästymään. Voit rahdata pesueesi Sanctuary of Truth -temppelille, joka on suurin maailmasta löytyvä tiikkipuinen rakennus ja thaimaalaisen koristeellinen. Sen jälkeen vuorossa ovat norsuratsastus, tiikeritarha, Pattaya Park –vesipuisto ja merenalainen akvaariomaailma. Mini Siam on nimensä mukaisesti Thaimaa pienoiskoossa (maan entinen nimihän oli Siam), ja esillä on paikallisten rakennusten pienoismalleja mutta niiden seasta löytyvät myös maailman muut symbolit, kuten Notre Dame. Golffaajien iloksi Pattayan lähistöllä on useita ihania viheriöitä ja vapaamielistä iltaelämää kaipaaville niitä tyttöbaareja ja ”ladyboy”-kabareeta.

Rannat

Pattayan lomaan kuuluvat luonnollisesti kauniit rannat. Aivan kaupungin keskustan tuntumasta löytyy noin kolmen kilometrin pituinen Pattaya Beach, jonka reunamat ovat täynnään hotelleja, baareja – myös tyttösellaisia – , ravintoloita ja ostoskeskuksia. Perheiden parissa suositumpi on kuitenkin Pattayanlahden eteläpuolella sijaitseva ja rauhallisemman ympäristön omaava Jomtien Beach, jolla voit vierailla samalla kertaa myös teemapuistossa. Samaisen lahden pohjoispuolta hallitsee Wong Phrachan -ranta, joka tarjoaa kenties koko Pattaya parhaat uintimahdollisuudet ja perheellekin sopivat puitteet. Lähettyvillä on myös 3 kilometriä pitkä ja lapsiperheiden suosima Wong Amat. Todellista lomarauhaa etsivien kannattaa kuitenkin suunnata Wong Phra Chanille tai Na Jomtielle, joilla palvelut ovat niukemmat mutta tunnelma sitäkin rentouttavampi.

Ilmasto ja sää

Mitä Pattayan ilmastoon tulee, suosii se etenkin suomalaisille loistavasti talvikuukausia. Joulukuusta huhtikuun loppuun lämpöä riittää, eikä sateita ole juurikaan luvassa, ne alkavat pääosiltaan vasta toukokuussa. Ilmankosteus on kuitenkin jatkuvasti suuri, eli tuulettomina päivinä olo saattaa nihkeän kuuma. Mutta mehän olemmekin saunaa rakastava kansa, joka ei moisia oloja kavahda!

Lue seuraava artikkeli: Pattayan nähtävyydet