Costa del Sol (Aurinkorannikko)

Aurinkorannikko

Costa del Sol eli suomeksi Aurinkorannikko sijaitsee aivan Välimeren tuntumassa Espanjan Andalusiassa, Málagan maakunnassa. Aurinkorannikko on elämyksellinen matkakohde lämpimän ilmastonsa ja lukuisten hiekkarantojen ansiosta ja onkin monien suomalaisten suosikkikohde.

Asumaan

Mikäli Loma isolla L-kirjaimella on hakusessa, haluat todella rentoutua porottavan auringon alla, lämpöisten Välimeren aaltojen lyödessä pehmeään rantahietikkoon ja todellakin vain rentoutua, on tämä matkakohde juuri sinulle tehty. Moni suomalainen onkin tehnyt päätöksen ja asettautunut lopullisesti Aurinkorannikon hellään huomaan. Täällä et tule kokemaan kielimuurin muodostamia ongelmia ravintoloissa tai muita palveluja käyttäessäsi, lähes kaikki on mahdollista saada suomenkielellä!

Tekemistä

Mikäli pelkkä hiekkarannoilla makoilu ja herkullisten tapasten nautiskelu tunnelmallisissa ravintoloissa eivät riitä, ovat Aurinkorannikon harrastusmahdollisuudet lähes rajattomat. Golfin ystäville löytyy lukuisia viheriöitä, hevoshullun kelpaa vuokrata aito Andalusian hevonen ja lähteä vaellukselle kauniiseen maastoon, vesipeto nauttii Välimeressä sukeltamisen lisäksi useista vesipuistoista ja villeimmille hurjapäille on tarjolla riippuliitoa ja vuoristokiipeilyä.

Vaikka Aurinkorannikko onkin suomalaisten suosima kohde, ei paikallista kulttuuria himoitseva matkailijakaan jää osatta: Pablo Picasson synnyinkoti Malagassa, Marbellan tunnelmallinen vanhakaupunki ja aitoon Andalusialaiseen kulttuuriin kuuluvat härkätaistelut ja Flameco-esitykset ovat varma tapa nauttia aidosta Espanjalaisesta idyllistä.

Rantalomailijan unelma

Costa Del Sol eli  siis suomeksi tunnettu Aurinkorannikko, ehdottomasti on nimensä arvoinen. Alueella on noin 320 aurinkoista päivää vuodessa!
Aurinkorannikko on suosikki lomakohde lapsiperheille sekä muille hiekkarannoista ja auringosta unelmoiville. Costa Del Sol kuuluu Andalusian maakuntaan ja se on 160 km pitkä rantaviiva, jossa asuu reilusti yli miljoona asukasta.

Älä kuitenkaan pelkää, että aika kävisi pitkäksi tällä paratiisimaisella alueella – tekemistä riittää rannalla makoilemisen lisäksi vaikka kuinka paljon. Malagan kaupunki sijaitsee samalla alueella, joka tunnetaan historiallista museoistaan ja nähtävyyksistään. Toisaalta, jos historia ei niin kiinnosta, voi aina käydä kokemassa ripaus luksusta Marbellassa. Siellä on yllin kyllin huvijahteja ja luksuskartanoita, sekä himoshoppaajille designer -myymälöitä, joita Suomesta ei löydy.

Jos Suomeen ehtii tulla koti-ikävä, niin Fuengirolassa kannattaa piipahtaa. Pienessä kaupungissa asuu suhteellisen paljon suomalaisia, joten siellä on paljon kotimaisia palveluita tarjolla.

Aurinkorannikon suosituimmat matkakohteet

Fuengirola
Viehättävä turistien suosima kylä jossa kielimuuri ei muodostu esteeksi!

Malaga

Marbella

Torremolinos

Benalmadena