Cha Am

Cha Am on rauhallinen rantakohde

Sijainti ja matkustaminen

Siaminlahden rannalla sijaitseva Cha Am tunnetaan kauniista rantaviivastaan ja rauhallisesta elämänmenostaan. Cha Am on tunnetummasta isoveljestään Hua Hinistä reilun 20 kilometrin etäisyydellä, ja molemmat sijoittuvat Phetchaburin provinssiin. Thaimaan sykkivään pääkaupunkiin Bangkokiin on matkaa reilut 160 kilometrin verran, ja se onkin useimpien Cha Amiin suuntaavien ensimmäinen etappi. Parhaiten Cha Amiin pääsee näet juuri Bangkokiin lentämällä ja jatkamalla sieltä sitten joko taksilla, bussilla tai junalla määränpäähän. Useimmat myös samalla viettävät Bangkokissa pari päivää imien itseensä sen eläväistä tunnelmaa ja nauttien sen loputtomista palveluista ja viihdetarjonnasta.

Historia lomakohteena

Cha Am tunnettiin alkuaan nimellä Na Yang ja vasta toisen maailmansodan jälkeen sen nykyinen nimi otettiin käyttöön. Paikalliset olivat toki jo vuosikymmeniä sitten tietoisia alueen upeista rannoista ja vaelsivat niille viikonloppuisin ja lomillaan. Muun maailman tietoisuuteen Cha Amin sulot paljastuivat vasta Hua Hinin ”löytämisen” jälkeen, ja sen jälkeen turistimäärät ovat tasaisesti kasvaneet, ollen kuitenkin edelleen inhimillisemmällä tasolla kuin esimerkiksi väkitungoksen vaivaamalla Pattayalla tai Phuketissa. Itseään kunnioittavat matkanjärjestäjät ovat jo ottaneet Cha Amin listoilleen, ja tarjoavat kohdetta rauhallista aurinkolomaa kaipaaville.

Kaupunki

Cha Amin hotellit löytyvät lähinnä sen rantakadun varrelta, jonne vuosi toisensa jälkeen nousee yhä useampia vierailijoiden tukikohtia. Rantahietikko on yhtämittainen kaistale, jonka merivesi tosin on monien lomailijoiden mielestä hieman sameaa, mutta aina kuitenkin puhdasta. Se puolestaan johtuu pitkälti alueella vallitsevasta vuorovesi-ilmiöstä. Vedessä karkeloivien kannattaa varoa vuoroveden lisäksi myös niljakkaita meduusoja, joita alueella liikkuu toisinaan. Myös niiden kosketus on auringon lisäksi polttavan kuuma.

Opiskelu

Vaikka Cha Am on pikkuruinen, löytyy sieltä yllättäen Thaimaan ainoa amerikkalainen yliopisto. Webster University tarjoaa parillesadalle kansainväliselle opiskelijalleen mitä ihastuttavimmat opiskelupuitteet, joten eksoottisiin maihin opiskelemaan halaaville Cha Am on varteenotettava valinta.

Hintataso ja ostokset

Koska Cha Am ei ole vielä onnistunut nousemaan kultalusikka matkassaan lomailevien suosikkikohteeksi, on sen hintataso todella edullinen. Usein kohteen valitsevat jo varttuneemman polven eurooppalaiset, jotka haluavat muuttolintujen tavoin talvehtia kaukana kylmästä ja pimeästä kotimaastaan. Cha Amissa kohtaat usein myös bangkokilaisia opiskelijoita, jotka saapuvat sen rantaviivalle nauttimaan lomastaan.

Cha Amista on jokseenkin turha etsiä loistavia ostospaikkoja, mutta sieltä löytyy kuitenkin kaikki jokapäiväinen. Paikallisia tuotteita löytyy lukemattomista pienistä puodeista, minimarketeista, ja länsimaisia ruokapöydän iloja voi puolestaan etsiä parin suuremman supermarketin, Okay Supermarketin ja Big C:n, hyllyiltä. Tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja ruokaa on saatavilla markkinoilta, ja kerran viikossa järjestettäviltä suuremmilta saa jopa vaatetta ja elektroniikkaa.

Retket lähialueille

Cha Am antaa kenties uneliaan ja pitkästyttävän vaikutelman, mutta sieltä käsin voit toteuttaa helpolla mielenkiintoisia päiväretkiä lähialueen kohteisiin, kuten Hua Hiniin, Kwaijoen sillalle, Ko Samuin ihanalle saarelle ja Pala-U:n uskomattomille vesiputouksille. Muista kuitenkin aina löydä retken hinta lukkoon jo etukäteen ja selvittää, onko kulkuneuvona ilmastoitu menopeli vai perinteinen lava-auto, jossa toki siinäkin ilmaa riittää, mutta se saattaa olla kuuman nihkeää.

Jatka tästä Cha Am, aktiviteetit ja Cha Am, nähtävyydet sivuille