Legoland

Legoland

Legoland sijaitsee noin 6000 asukkaan Billundissa Jyllannin niemimaan keskellä.

Billund

Taajama on käytännössä Legoland, koska siellä sijaitsee vain Legoyhtiön rakentama vilkas lentokenttä ja vesipuisto Lalandia. Taajamassa ei ole paljon muuta, lähin kaupunki Vejle on 25 kilometrin päässä. Legolandiin kannattaa varata aikaa kaksi päivää. Onhan siellä yksi maailman suurimmista lelukaupoistakin.

Legoland on pohjimmiltaan legorakennelmin höystetty huvipuisto, sen sydän on Miniland. Minimaa muodostuu todellisia esikuvia tarkasti jäljittelevistä legopienoismaailmoista. Norjan Bergenistä on rakennettu mm. pienoiskaupunki.

Tekemistä huvipuistossa

Minimaassa on myös Star Wars-minimaa ja legoista rakennettujen tunnettujen nähtävyyksien veneajelureitti. Huvipuistoalue on rakennettu teemojen ympärille. On villin lännen, merirosvojen- ja ritariteemojen kokonaisuuksia. Legolandin vieressä vesipuisto Lalandiassa on mökkimajoitusta ja vesileikkien lisäksi paljon muutakin tekemistä luistelusta golfiin ja seinäkiipeilyyn. Lähellä sijaitsee myös Givskudzoon eläintarha, jossa kierroksen voi tehdä autolla, jaloin tai safaribussilla.

Ruokailu

Legolandissa on lukuisia kahviloita ja ravintoloita. Alueella on myös piknik-alueita pöytineen, joten omat eväät ovat varteenotettava vaihtoehto. Lapsilla on hyvä olla nimiranneke tai käteen vedenkestävällä tussilla kirjoitettuna vanhemman puhelinnumero katoamisen varalta.

Aukiolo

Legoland on avoinna maaliskuun lopulta lokakuulle. Sesonki on kesäluun puolivälistä elokuun alkuun, jolloin puisto on auki pisimpään. Viikonloput ovat ruuhkaisimpia.