Krabin aktiviteetit

Krabilla eivät päivät käy pitkästyttäviksi

Jos kaipaat Thaimaan lomaltasi muutakin kuin aurinkorantoja ja laiskottelua, on Krabi yksi loistavista vaihtoehdoista matkakohteen suhteen. Se on luontoäidin siunaamaa seutua, joka tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoja lomapäivien ratoksi. Meri, kalliot, viidakko, viheriöt ja luolat odottavat löytäjäänsä avosylin.

Kalliokiipeily

Krabin alueen tunnusmerkki ovat sen mahtavat kalliomuodostelmat. Ne eivät ole pilviin saakka kohoavia mutta äkkijyrkkiä, ja tarjoavat siten erinomaiset puitteet kiipeilylle. Jos siis kaipaat adrenaliinipiikkiä ja sen tuomaan hurmaa, voit kavuta jollekin Krabin tai sen lähisaaren kalliolle ihailemaan upeaa merimaisemaa. Jollet vielä omaa kiipeilemisen vaativaa taitoa, kannattaa ilmoittautua jollekin kurssille, jotta opettelu on turvallista. Vaihtoehtoja löytyy puolipäiväisistä kolmen päivän pituisiin kursseihin. Puolipäiväisestä opetuksesta maksu on noin 1 000 bahtia, kolme päivää maksaa päivällisineen ja hotellilta hakuineen noin 6 000 bahtia. Parhaat kohteet löytyvät Railayn rannalta ja Phi Phin saarelta.

Kansallispuistoon

Jos haluat samoilla viidakossa, on se Krabilla helppoa. Voit valita ”menopeliksesi” hitaasti mutta vakaasti kuljettavan paikallisen nelivedon eli norsun tai sitten omat pikkujalkasi. Ekoturismin ehdoilla toteutetaan vaellusretkiä kansallispuistojen alueelle, joilla ei muunlaisella nelivedolla saa samoilla. Ja palkaksi voit luonnollisesti kiittää säyseää uutta ystävääsi vilvoittavalla pesulla. Jos välttämättä haluat allesi vauhdikkaamman kulkuvälineen, pääsee Phang Ngan alueella hurjastelemaan viidakon siimeksessä ja jokien varsilla mönkijälläkin.

Melomaan

Jos suonissasi virtaa koskenlaskijan verta, voit valita muutaman kilometrin jokimelonnan. Maisemat vaihtelevat ympärilläsi, ja joki on milloin säyseän ystävällinen, milloin kohisevan tuittupäinen. Esimerkiksi Krabi Adventure tarjoaa oppaanseurassa tapahtuvia jokiretkiä kaikentasoisille jokipedoille. Osaan retkistä voit liittää myös norsuratsastusta ja mönkijällä kaahailua.

Vaeltamaan ja luoliin

Jos koskenlasku pelottaa, voit meloa kajakilla rauhallisemmissa maisemissa. Valittavina ovat mm. mangrovemetsikön keskellä kiemurtelevan joen ja sen asukkaiden tutkiminen ja Ban Bo Thon uskomattomien luolien uumeniin soluttautuminen.

Kuumat lähteet

Jollei Krabin lämpöä riitä lämmittämään Suomessa jäätyneitä luitasi, voit pulahtaa Namtok Ron Khlong Thomin kuumiin lähteisiin. Samalla näet niiden muodostaman postikorttimaisen kauniin vesiputousten sarjan. Saunankorvikekin Krabilta siis löytyy!

Temppelit ja uskonto

Jos thaimaalainen uskonto ja perinne yhtään kiinnostavat, kannattaa ottaa suunnaksi joku alueen viehättävistä temppeleistä. Niistä mainittakoon aivan Ao Nangin liepeiltä löytyvä Wat Klong Sonin temppeli, Krabin ulkopuolella odottava Sai Thai – jonka vetonaula on 15-metrinen makaava Buddha – sekä vuosisatoja vanhojen puiden ympäröimä Wat Tham Suan eli Tiikeriluolan temppeli, jonka sisällä olevassa kalliossa näkyvät merkit totisesti muistuttavat tiikerin tassun painaumia.

Golf

Jos golffaus on sinun lajisi, pääset sen pariin myös Krabilla. Esimerkiksi Pakasai Country Clubin 9-reikäisellä kentällä pääset omaan elementtiisi, jos pikkuruisen pallon etsiminen ja lyöminen sellaisesta käy.