Bangkokin nähtävyydet

Nähtävää Bangkokissa

Menneiden vuosisatojen henkeä ja tämän päivän mukavuuksia tulvivassa Bangkokissa riittää mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Kuumuuden kestävät voivat siellä päästä nenäkkäin niin monitonnisen Buddhan, krokotiilien kuin maailmantähtien kanssa. He voivat myös vierailla kuninkaallisia puitteita tarjoavissa palatseissa ja tutustua delfiinien uusimpiin temppuihin. Museoitakin kaupungissa riittää niitä kaipaaville.

Suuri palatsi

Bangkokin vanhankaupungin alueella, eli Ratanakosissa, sijaitseva Suuri palatsi ja sen suojaama Wat Prha Kaeon temppeli Smaragdibuddhineen ovat niitä ”pakollisia” kohteita. Niiden itämainen kauneus ja kimallus saavat suut ihastuksesta ammolleen. Temppelin keskipiste on luonnollisesti jadesta valmistettu pieni Buddha-patsas, jonka uskotaan takaavan Thaimaan koskemattomuuden. Älä koske Buddhaa, sillä se oikeus on vain maan kuninkaalla! Myös temppelin hohtavat ja pilviä tavoittelevat tornit ovat uljas näky. Palatsi ei ole kokonaan turisteille varattu, vain osaan pääsee vierailemaan.

Wat Pon

Wat Pon temppeli on aivan Suuren palatsin läheisyydessä ja sen sisällä ”makaava” kullattu Buddha puolestaan tekee vaikutuksen myös koollaan, onhan sillä pituutta huikeat 46 metriä ja korkeuttakin 15 metrin verran.  Patsas esittää kuolemansa jälkeen Nirvanaan matkaavaa Buddhaa. Oman hyvän jatkosi voit paikallisten mukaan taata jättämättä kolikon tai kaksi johonkin Buddhan edessä olevista kulhoista.

Vimanmek palatsi

Palatseista mainittakoon myös Dusitin alueella sijaitseva Vimanmek, joka on Rama V:n reilut sata vuotta sitten rakennuttama. Kuninkaan asuntona 72 huoneen palatsi palveli kuitenkin vain viiden vuoden verran, nykyään se toimii museona, jossa muuten on osattava pukeutua säädyllisesti.

Eläintarha

Vimanmekistä voit siirtyä läheiseen Dusit Zoo -eläintarhaan, joka nauttii Thaimaan suosituimman eläintarhan maineesta, kiitos noin 2,5 miljoonan ihmisen käynnille. Dusit Zoon asukkaita ovat mm. 331 nisäkäs-, 170 matelija- ja 842 lintulajia, joten uusiakin tuttavuuksia varmaan löytyy. Eksoottisimpia asukkaita ovat pingviinit, alligaattorit, seeprat, norsut ja kamelit, samoin kuin äärimmäisen harvinainen valkoinen intiantiikerin (eli bengalintiikerin).

Meriakvaario

Eläimellistä nähtävää riittää myös Siam Ocean World -meriakvaariolla. Siam Paragon- ostoskeskuksen yhteydessä toimivassa akvaariossa voit kävellä muina miehinä haiden ja rauskujen keskellä, kiitos sen lasikupuisen tunnelin. Myös myrkkysammakkoja, pingviineitä ja monia muita asukkaita on tavattavissa. Jos kantti kestää, voit jopa varata ajan haisukellukselle.

Vahakabinetti

Bangkokin ikioma Madame Tussauds on vahanukkien ystäville mannaa. Voit siis kehua kohdanneesi itämaisella lomareissullasi vaikkapa Madonnan tai Lady Gagan, Barak ja Michelle Obaman, Serena Williamsin tai Christiano Ronaldon. Albert Einsteinin tai Prinsessa Dianan vierellä seisomista voikin olla vaikeampi selitellä…

Muita museoita

Bangkokin museotarjonnankaan ei tarvitse häpeillä. Kansallismuseo esittelee thaiperinnettä loistavasti, Seashell Museumista löytyvät tuhannet kiehtovat simpukankuoret ja kotilot, Kansallisgalleriassa roikkuvat thaitaiteilijoiden luomukset 1600-luvulta eteenpäin ja paikallinen Modernin taiteen museo, MOCA, kertoo paikallisesta nykyluomisesta. Hieman erikoisempaa antia tarjoavat ainutlaatuinen Piraattituotteiden museo, Rikoshistorian museo karmivine kokoelmineen ja vaikkapa Erawan-museon mystikistinen ilmapiiri.