Rayongin rannat

Rayongin rannat

Thaimaan matkaajien on tänään mahdollista valita lomakohteekseen myös kauniin Siaminlahden rannalla sijaitseva pikkuinen Rayong. Samannimisessä provinssissa sijaitseva pikkukaupunki ja sitä ympäröivät kalastajakylät tarjoavat ainutlaatuisen rauhallisia puitteita turkoosina kimaltavan meren rannalla. Rantaviivaa Rayongin provinssilla riittää reilut 100 kilometriä, joten juuri sen oman aution kaistaleen löytäminen ei tuota ongelmia. Alueen rannat luokitellaankin useimmiten Thaimaan parhaimpien joukkoon. Rajaamme esittelymme seuraavassa vain mannermaalla oleviin rantoihin, Koh Sametin rannat ovat kaikki upeita, eivätkä siten esittelyä kaipaa.

Hat Mae Rampung

Noin 12 kilometrin pituinen Hat Mae Rampung on yksi rakastamamme Thaimaan pisimmistä ja kauneimmista rannoista. Se löytyy 10 kilometrin päästä itse Rayongin kaupungista, ja muutama kilometri uneliaan Ban Phen kalastajakylän ulkopuolelta. Kansallispuiston sisällä sijaitseva valkohiekkainen ranta soveltuu koko perheelle, sillä sen vesiraja on loiva ja turvallinen. Itse ranta on hiljainen jopa sesonkikaudella ja sen liepeillä sijaitsevat lukemattomat edullisia aterioita tarjoilevat kalaravintolat ovat huippusuosittuja myös paikallisten keskuudessa.

Hat Laem Mae Phim

Palmujen reunustama Hat Laem Mae Phim on Ban Phenista hieman kauempana, mutta taatusti matkan arvoinen elämys. Monien mielestä se on ehdottomasti Rayongin kaunein ranta. Samoin puhdas ja suhteellisen hiljainen hiekkaparatiisi tarjoaa auringon ja vesileikkien lisäksi loistavat majoituspalvelut jokaiselle kukkarolle ja laadustaan tunnettujen ravintoloiden annokset. Rannannimisestä kylästä voit osallistua läheisille saarille suuntautuville päiväretkelle katsomaan merikilpikonnien asuinympäristöä.

Hat Suan Son

Kyseistä paikallisten perheiden suosimaa rantaa eivät varjosta palmut vaan tuoksuvat männyt. Koska se on vain 4 kilometrin etäisyydellä Ban Phenin kylästä ja paikallisten suosima, on se viikolla hiljainen ja herää eloon ja suorastaan kuhisee thaimaalaisia viikonloppuisin.

Hat Laem Charoen

Kätevästi vain muutaman kilometrin päässä Rayongista sijaitseva ranta on ymmärrettävästi huippusuosittu niin turistien kuin thaimaalaisten keskuudessa, ja monet saapuvat sinne ruokailemaan tai rentoutumaan sen baareihin.

Hat Saeng Chan

Hat Laem Charoeniin yhdistyvä ranta on luonnollisesti aivan yhtä rakastettu kuin sen naapurikin. Rannan valtteja ovat erityisen rauhalliset aallot ja kirkkaan puhdas vesi. Valkoisen hiekan tuntumasta löytyvät mainiot ravintolat ja baarit, joiden näkymille tuskin löydät vertaista monestakaan paikkaa.

Hat Sai Thong

Lempinimellä Kultainen ranta tunnettu Hat Sai Thong tarjoaa alueen romanttisimmat puitteet, sellaisia etsiville. Pehmeää hiekkaa ja varjoisia palmuja omaava ranta on pienehkö mutta ihanan hiljainen. Majoitus sen varrella rajoittuu lähinnä bungaloweihin ja ravintoloitakaan ei ole liikaa, jotta ne aiheuttaisivat häiriötä.