Pattayan nähtävyydet

Pattayan parhaat nähtävyydet

Pattaya on Thaimaassa sijaitseva huippusuosittu turistikohde, jonka nähtävyydet ovat yhtä monipuoliset kuin sen muukin tarjonta. Pohjoismaista matkataan aurinkoiselle Pattayalla usein koko perheen voimin, ja onpa se suosittua talvehtimisaluetta eläkeläistenkin keskuudessa. Nähtävää eksoottisella ja aina lämpimällä Pattayalla on aivan jokaiseen makuun, kunhan niitä vain osaa etsiä. Niin perheen pienimmät, taiteen ystävät, maailman uskontoihin hurahtaneet kuin luontoäitiä rakastavat löytävät sieltä omansa, sillä se ei suinkaan ole vain ”poikamiehen paratiisi”. Usein valinnanvaraa on niin paljon, että esimerkiksi viikon lomamatkan aikana ei paljoa ehdi näkemään. Alla on Pattayalla lomailevalle suomalaiselle muutamia ehdotuksia, joilla rantalomaan saa loistavaa vaihtelua ja paikallinen kulttuurikin tulee hieman tutummaksi.

Kukkulat

Pattaya- ja Buddha-kukkulat: Suosittuja näköalapaikkoja, joilta aukeaa kaunis panoraama alas Pattayanlahdelle.  Pattaya-kukkulalla käydään kunnioittamassa Jumborn-prinssin mustaa patsasta ja löytyypä sieltä Khao Phra Batin temppelikin. Buddha-kukkula (virallisesti Wat Phra Yai Pattaya) on saanut nimensä sen laella istuvasta suuresta kullanhohtoisesta ja iloisesta virnuilevaa Buddha-patsaasta.

Elämiä

Sri Racha Tiger Zoo: Pattayan ulkopuolella sijaitsevassa tiikeritarhassa pääset lähemmäs uhanalaisia tiikereitä kuin missään muualla maailmassa. Se tunnetaan myös näyttävistä esityksistä, joita tarjoavat niin tiikerit kuin norsut ja krokotiilit. Kaikkien edellä mainittujen lisäksi pääset myös ruokkimaan kameleita, aaseja ja kauriita. Vankeudessa ja suhteellisen huonoissa oloissa pidettävien eläinten kauhistelijoille se ei kuitenkaan ole paras paikka.

Norsukylä

Pattayan Norsukylä (Elephant Village): Metsätyöläisen aherruksestaan jo eläkkeelle siirtyneet ystävälliset jättiläiset viihdyttävät vierailijoita ihastuttavilla tempuilla, futistaidoillaan sekä taiteellisilla lahjoilla, ja välttävät samalla tulemasta vanhuudenhöperöiksi. Ne myös marssivat paraatissaan taisteluasussa ja kyydittävät halukkaita läheiseen viidakkoon.

Akvaario

Underwater World -akvaario: Sukhumvit Roadilla sijaitsevassa akvaariossa pääset leikkimään merenelävää ja vaihtamaan kuulumisia lähes nokakkain niin haiden kuin majesteettisten rauskujen ja muiden heidän ystäviensä kanssa. Matka alkaa meren rannalta, josta laskeudut hiljalleen sen syvyyksiin ja 100-metriseen pleksilasiseen tunneliin.

Teemapuisto

Mini Siam -teemapuisto: Pattayan sairaalan läheisyydessä vierailijaa odottaa erikoinen yllätys: maailman kuuluisien maamerkkien pienoismallit. Pääset siis samalla kuvaamaan niin Eiffel-tornia, Notre Damea kuin noin 100 muuta legendaksi muodostunutta rakennelmaa aina historian hämäristä nykypäivään.

Ripley, ”usko tai älä”

Ripley’s Believe or Not: Usko tai älä, mutta shoppailun lomassa voit Royal Garden Plaza -ostoskeskuksen yläkerrassa tutustua myös kuuluisan jenkkiläisen keräilijän Robert Ripleyn kummallisuuksiin, jotka saavat sinut ymmälleen. Nähtävillä on niin illuusioita, kutistettuja kalloja, kuin muuta erikoista ja yllättävää. Tämä on siis vastaavanlainen kuin Kööpenhaminan Ripley’s museo

Mimosa Pattaya

Mimosa Pattaya: Rakkauden kaupungiksikin kutsuttu Mimosa Pattaya on usean hehtaarin suuruinen alue, joka on rakennettu ranskalaistyylisen arkkitehtuurin ehdoilla. Shoppailun lisäksi se tarjoaa mahtavia Broadway-musikaaleja ja muuta viihdettä.

Filosofian temppeli

Prasat Satchatham (Sanctuary of Truth): Thaikielellä Filosofian temppeliksi kutsuttupuurakennus on ainutlaatuinen niin ikänsä kuin kokonsa puolesta. Kaikki kauniisti kaiverretut ornamentit ja patsaat ovat nekin puuta, ja edustavat koko thaiperinteen kirjoa. Yllättäen temppelialueella viihdyttää kahdesti päivässä myös iloinen delfiiniseurue tempuillaan.

Fossiilejä

Miljoonan vuoden kivipuisto ja krokotiilifarmi (The Million-Year Stone Park and Crocodile Farm): Yksityisen keräilijän perustamassa puistossa voi katsella muinaisten puiden fossiileja, harvinaisia kiviä, kauniita kukkia ja eläimiä. Krokotiilien ja niiden esitysten lisäksi paikalla viihdyttävät myös muut eläimet, kuten tiikerit, karhut ja kalat.

Ladyboy

Ladyboy-kabareet: Kyllä vain, Pattayan suosituimpien nähtävyyksien joukkoon kuuluvat tilastojen mukaan ns. ladyboy-esiintyjien taidokkaat showt, jotka vetävät vertoja Las Vegasin värikkyydelle ja loistolle. Tiffany’s ja Alcazar tarjoavat niille upeimmat lavat. Ladyboyt puolestaan ovat naisiksi pukeutuneita poikia, kuten jo nimikin sanoo. Heitä tapaat usein Thaimaassa muuallakin kuin estradilla; monet tyttöseurasta maksaneet ovat järkyttyneet huomattuaan kauniin seuralaisen mieheksi.