Hua Hin

Hua Hin – Thaimaan ylellisimpiä rantakohteita

Vain 200 kilometrin päässä Bangkokista sijaitseva Hua Hin on yksi Thaimaan rakastetuimmista rantalomakohteista. Sen suosio on suuri niin paikallisten kuin muualta maailmasta saapuneiden joukossa. Luonnollisesti se houkuttelee rannoilleen tuhansittain bangkokilaisia jokaisena viikonloppuna, ja on jopa Thaimaan kuninkaallisen perheen suosikkikohde. Hua Hin tarjoaakin loistavan sekoituksen vitivalkoisen hiekkarannan reunustamaa kaunista merta, kaupunkien palveluja ja kosmopoliittista ilmapiiriä. Hua Hin on erinomainen valinta niin nuorisolle, lapsiperheille, yksinmatkaaville keski-ikäisille kuin jo varttuneemmalle ikäpolvellekin, sillä kaupunki tarjoaa jokaiselle jotakin. Kaupunki on lisäksi yksi Thaimaan parhaimmin organisoiduista, syyt selviävät alta

Kuninkaallinen rantakohde

Hua Hinistä tuli paikallisten keskuudessa suosittu, sen jälkeen kun maan palvottu kuningas valitsi sen paikaksi, jossa lepuuttaa hermojaan. Kaupungissa on Rama VI:n 1900-luvun alkupuoliskolla rakennuttama kuninkaallinen Kesäpalatsi nimeltä ”Paikka kaukana huolista”, Phra Ratchawang Klai Kangwon, joka usein kuvaakin koko viehättävän rantakaupungin tunnelmaa. Hänen seuraajansa Rama VII rakennutti pääkaupungista rautatien Hua Hiniin, jonka jälkeen muutkin Bangkokin aateliset ja varakkaat seurasivat kuninkaallista esimerkkiä, valiten Hua Hinin omaksi lomakohteekseen. Hua Hin oli siis oikeastaan yksi Thaimaan ensimmäisistä rantakohteista, luultavasti se aivan ensimmäinen, joka siitä huolimatta on onnistunut säilymään todella inhimillisen viehättävänä.

Turismi

Ulkomaisten turistien tietouteen Hua Hinin kauniit sulot paljastuivat vasta 1980-luvulla, jolloin yksi maailman suurimmista hotelliketjuista, Sofitel, perusti sinne hotellinsa. Sanomattakin selvää, että päästäkseen osallisiksi uuden ”piirakan” jaosta kaikki Sofitelin kiivaimmat kilpailijat seurasivat perässä, ja tänään Hua Hinistä löytyy lähes jokaisen tunnetun ketjun hotelli. Muutenkin Hua Hinin ilmapiiri on luksusta kaipaavalle sopiva, sillä se on onnistunut houkuttelemaan rannoilleen lähinnä maailman varakasta matkailijapiiriä, reppureissaajien sijaan. Hua Hin on monien eläkkeelle vetäytyneiden viisas valinta, jossa etenkin pohjoismaiselle eläkesummalla voi elä kuninkaallisesti.

Matkat Suomesta

Suomalaisten matkanjärjestäjien joukossa Hua Hin on edelleen suhteellisen uusi tulokas, jonka monipuolisuutta ei monikaan vielä tunne. Sinne matkaavat lennätetään ensin Bangkokiin, josta on noin 3 – 4 tuntia kestävä kuljetus Hua Hiniin. Omatoimisesti reissaavat voivat siis varata reittilennot Thaimaan pääkaupunkiin ja ottaa Bangkokista vaikkapa taksin, jolla matka Hua Hiniin maksaa noin 3 000 – 3 500 bahtia (eli 73 – 85 euroa), joka on esimerkiksi kaksin matkaaville edullinen. Siten vältyt myös lentokentältä rautatieasemalle kulkemisen, matkatavaroiden vahtimisen, ja junamatkan aikana tehtävät lukuisat pysähdykset. Taksia edullisempi vaihtoehto on ns. MiniVan-palvelu, joka lähtee puolen tunnin välein Victory Monumentilta ja jonka hinnaksi ilmoitetaan noin 200 bahtia hengeltä. Jopa julkisen liikenteen bussilla Hua Hiniin toki pääsee suoraan lentoasemalta, lipun hinta on tällä hetkellä reilut 300 bahtia.