Phuketin nähtävyydet

Phuket – nähtävyyksien kermaa  

Thaimaan Andamaanienmerellä lilluvalle Phuketille saavutaan lähinnä lämpimästi hymyilevän auringon ja kuvankauniiden rantojen perässä, mutta löytyy saarelta toki muutakin nähtävää ja tehtävää. Voit helpolla valita viikon kestävän lomasi jokaiselle päivälle jonkin kohteen tai aktiviteetin, joka tuo rantaelämälle tervetullutta vaihtelua. Alle olemme koonneet niistä mielestämme parhaat ajanvietteet, epämääräisen luonteen omaavia ja laittomia on tältä listalta tosin aivan turha etsiä. Osa listamme ehdotuksista vie sinut myös itse Phuketin saaren ulkopuolelle.

 1. Phang Nga

  on saaren koillisosassa sijaitseva idyllinen poukama, joka on kuin suoraan postikortista irrotettu. Upeat kalkkikivikalliot kohoavat äkkijyrkkinä merestä, ja turkoosi meri on tyyni. Lahdella on kymmenittäin pikkuisia saaria, joista tunnetuimmat ovat vuodesta 1974 ”James Bond” -saareksi tituleerattu Koh Tapu, Koh Panyee ja Koh Ping Ghan. Itse et Koh Tapulle pääse, sillä se on tänään suojeltu ja paikallisille kasveille ja eläimille varattu. Koh Ping Ghanilla sen sijaan voit tehdä tutkimusretkiä sen henkeä salpaaviin luoliin, palvoa aurinkoa sen valkeilla hiekoilla, ostella matkamuistoja ja nauttia virvokkeista. Phang Ngalle pääset veneretkellä, jonka matkalla pääset pysähtymään usealla saarella ja upeilla hiekkarannoilla.
 2. Phuketin Vanhakaupunki

  Pääkaupunki Phuket ylpeilee, ja syystäkin, eräällä Thaimaan parhaiten säilyneellä vanhallakaupungilla. Siinä missä ”uusikaupunki” kuhisee ja hälisee, löytyy Vanhankaupungin viehättäviltä kaduilta edelleen rauhaa ja ainutlaatuista silmäniloa. Alueen talot ovat nimittäin iloisen värikkäitä, ja kaikki sateenkaaren värit aukeavat edessäsi. Kiinalaisen ja siirtomaiden rikas arkkitehtuuri luo ihastuttavan sekoituksen, joka yllättää yksityiskohdillaan ja kauneudellaan vaativankin estetiikan ystävän. Olihan alue vielä reilut sata vuotta sitten paikallisten tinaparonien asuttama. Asuintalojen lisäksi Vanhankaupungin helmiin lukeutuvat lukemattomat temppelit, pikkukaupat, kahvilat ja jopa yksityiset museot.
 3. Wat Chalongin temppeli

  Phuketin uskonnollisen elämän sydän on aina ollut uskomattoman kaunis Wat Chalong. Itse asiassa satukirjan sivuilta kaapatulta näyttävän temppelin suojissa väitetään säilytettävän jopa itsensä Buddhan luunpalasta. Temppelialueen keskipiste on 60 metrin korkuinen ”Chedi”, jonka näköalatasanteelta aukeavat viehättävät näkymät. Temppelillä on tietysti oma kauppansa, josta voit ostaa asiaankuuluvia matkamuistoja.
 4. Suuri Buddha-patsas Chalongissa

  Aivan Wat Chalongin temppelialueen läheisyydessä kannattaa poiketa tervehtimässä myös korkealla Nakkerd-kukkulalla istuvaa 45-metristä valkeaa marmoria olevaa Buddha-patsasta. Mietiskelyn mestarin jalkojen juurelta aukeaa koko Phuketin saaren kattava upea panoraamanäkymä. Viralliselta nimeltään vuonna 2000 rakennettu patsas on muuten Phra Putthamingmongkolekanagagiri… ilmankos se siis tunnetaan lempinimellä Big Buddha!
 5. Phuketin Perhospuutarha ja hyönteismaailma (Butterfly Garden and Insect World)

  Aivan Tesco Lotus -ostoskeskuksen liepeillä sijaitseva Perhospuutarha on yksi harvoista säilyneistä lajiaan. Vuonna 1990 perustettu perhos- ja hyönteisparatiisi erikoistuu suojeluun ja tutkimukseen. Useimmat sen pikkuruisista asukkaista ovat paikan päällä syntyneitä, tai kuoriutuneita, ja monet edustavat harvinaisia lajeja. Muista kuitenkin liikkua alueella rauhallisesti ja välttää kovaäänistä keskustelua, jotteivät ”paikalliset” pelästy.
 6. Phi Phin -saaret

  Jos Phuket näyttää eksoottisen kauniilta, saavat pikkuruiset Phi Phit pääsi kauneudellaan pyörälle. Olisi häpeä lomailla Phuketissa, ja jättää Phi Phin saaret pois ohjelmistosta. Saariryhmässä on useita saaria, mutta kaksi on veneiden suuntana: Phi Phi Lehillä ei ole lainkaan asukkaita, vain turistit virtaavat sille, ja saarista suuremmalla Phi Phi Donilla taas ei ole yhtään metallilehmille varattua tietä.
 7. Phuket FantaSea

   Fantasiannälkäisille tarjottu ainutlaatuinen thaihenkinen teemapuisto Kamalassa, joka on kaikkea muuta kuin kamala ja takuulla viihdyttää koko perhettä. Seikkailua, ruokailua, ostoksia ja etenkin mahtavien norsujen suorittamia esityksiä, joihin osallistuvat sadat kaksijalkaisetkin taiturit. Huvipuistossa voit kokeilla myös ystävällisen jättiläisen selässä ratsastusta.