Madrid

Espanjan pääkaupunki Madrid

Espanjan pääkaupunki Madrid on erinomainen kohde kaupunkilomalle. Madrid tarjoaa matkailijalle loistavan annoksen kulttuuria, taidetta, ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia. Kaupunkiin kannattaa matkustaa viikonloppua pidemmäksi ajaksi, sillä nähtävää ja koettavaa on paljon. Alkukesä ja alkusyksy ovat parhaita matkustusajankohtia Madridiin, sillä kesät ovat erittäin kuumia. Talvet ovat viileitä, ja sadetta tulee yleisimmin keväällä ja syksyllä.

Nähtävyyksiä

Plaza Mayor on Madridin kuuluisin aukio ja kaupungin keskus. Täällä voi ihastella upeaa arkkitehtuuria ja seurata ihmisvilinää. Madridissa on lukuisia muitakin aukioita.

Madridissa on monia mielenkiintoisia museoita. Eräs suosituimmista nähtävyyksistä on Prado, jossa on erittäin laaja kokoelma espanjalaista taidetta. Jos tahtoo nähdä koko kokoelman, kannattaa käydä museossa useamman kerran.

Kuninkaallinen palatsi, Palacio Real de Madrid, on näkemisen arvoinen kohde. Suuri palatsi henkii mennyttä aikaa. Kuninkaallisia ei enää kuitenkaan asu siellä.

El Retiron laajalla puistoalueella voi rentoutua vaikka piknikin merkeissä. Puistossa on valtavia nurmikenttiä ja ruusutarhoja.

Aktiviteetteja

Hieman Madridin ulkopuolella sijaitsee puistoalue Casa Campo, josta löytyy esimerkiksi eläintarha ja huvipuisto. Alue soveltuu siis hyvin lapsiperheille.

Madridissa on erinomaiset shoppailumahdollisuudet. Puerta del Sol –aukion lähistöllä on paljon tavarataloja ja erilaisia tunnettujen brändien ketjuliikkeitä. Madridin ostoskaduista ehkä tunnetuin on Gran Via, jonka varrella on monipuolisesti liikkeitä. Salamancan äveriäältä alueelta löytyy kalliita merkkiliikkeitä.

Ruoka

Plaza Mayorin aukiolla on paljon ravintoloita, jotka ovat suosittuja turistien keskuudessa. Ravintoloita löytyy kuitenkin joka puolelta kaupunkia. Espanjalainen ruokakulttuuri on hyvin monipuolinen. Perinteisiä espanjalaisia ruokia ovat esimerkiksi paella ja ilmakuivattu kinkku. Myös kalaa ja erilaisia tapaksia syödään paljon. Ulkona syöminen on suomalaisella mittapuulla edullista, joten ravintoloissa syömisestä kannattaa nauttia.

Majoitus

Madridista löytyy monen eri hintaluokan majoitusta. Helpointa on majoittua keskustan lähettyvillä, mutta hyvien liikenneyhteyksien ansiosta majoitus kauempanakin keskustasta onnistuu. Majoitusta varattaessa voi pohtia, mitä kaupungissa haluaa tehdä ja kokea, sillä eri kaupunginosilla on omat luonteensa.

Miten sinne pääsee?

Suomesta on useita suoria lentoja Madridiin. Lento kestää noin neljä ja puoli tuntia. Madrid-Barajasin lentoasema sijaitsee 16 kilometrin päässä Madridista. Sieltä pääsee kaupunkiin nopeasti ja kätevästi metron kyydissä.