Barcelona

Barcelona

Barcelona on Katalonian pääkaupunki. Se sijaitsee Espanjan koillispuolella asuttaen yli 3 miljoonaa ihmistä ja on Madridin jälkeen Espanjan suurin kaupunki.

Kulttuuri

Kulttuurin ystäville Barcelona onkin unelmalomakohde. Pitkän historiansa aikana eri kulttuureista vaikutteita saanut Barcelona on vilkas ja eloisa kaupunki täynnä museoita, taidegallerioita ja henkeäsalpaavan näyttäviä rakennuksia. Sokkeloiset tiet kutsuvat matkailijaa kaupungin sykkivään sydämeen ihastelemaan upeaa arkkitehtuuria.

Ostokset ja yöelämä

Kaupungin vilkas yöelämä ja trendikkäät klubit vievät mennessään, shoppailu mahdollisuudet ovat rajattomat useiden putiikkien ja kauppakeskusten ansiosta ja lukuisat kahvilat ja ravintolat eivät jätä kulinaristisintakaan matkailijaa kylmäksi. Kun tähän päälle vielä lisätään upeat hiekkarannat ja turkoosina loistava meri, ei ole ihme, että vuosittain Barcelonassa vieraileekin yli 10 miljoonaa turistia!

La Sagrada Família

Kaupungin tunnetuimpiin nähtävyyksiin lukeutuu La Sagrada Família -kirkko. Arkkitehti Antonio Gaudin luomus on Barcelonan tunnusmerkki, jonka jokainen matkailija haluaa ehdottomasti nähdä.

Barri Cotic

Mikäli kirkon torniin kiipeäminen tuntuu liian uhkarohkealta ja haluat mieluummin pitää jalat maassa tutkaillessasi kaupungin kulttuuria, kannattaa kävellä Barri Cotic -nimisen vanhan kaupungin läpi, josta löydät viehättäviä kahviloita ja useita eri vuosisatoja yhdistävää arkkitehtuuria.

Muuta nähtävää

Riemukaaren nähdäksesi ei tarvitse matkustaa Pariisiin asti. Parc de la Cutadella -puiston tuntumasta löydät Barcelonan upean riemukaaren jota ihailtuasi voit astua sisään upeaan puistoon ja vierailla zoologisessa museossa. Mikäli kaipaat oppaan johdattamia kierroksia kaupungin poliittisesta puolesta, kannattaa suunnata Barcelonan perinteisimmälle aukiolle, Placa de Sant Jaumelle, jossa sijaitsee Katalonian itsenäinen hallitus ja Barcelonan kaupungintalo. Molempiin on mahdollista päästä opastetulle kierrokselle viikonloppuisin.