Matkakohteet

Thaimaan matkakohteet

Aina aurinkoisen ja eksoottisen tunnelman omaava Thaimaa tarjoaa useita lämpimiä lomakohteita, joissa voit sulatella jäisiä luitasi talven keskellä. Suomalaiset ovat viime vuosina päässeet valitsemaan muutakin kuin vain maan pääkaupungin Bangkokin vilskettä tai Pattayan ja Phuketin ihania hiekkarantoja. Tänään tarjontaa on useiden matkatoimistojen kautta lähinnä seuraavissa ihastuttavissa kohteissa:

Bangkok

Bangkok – Nopeasti kasvava Thaimaan pääkaupunki tarjoaa vilskettä ympäri vuorokauden ja onnistuu yhdistämän maan historian ja nykyhetken. Idän orkideaksikin tituleeratun kaupungin kaduilla kohtaat niin kullanvärisiä temppeleitä pulleine Buddha-patsaineen kuin moderneja ostoskeskuksia, tuoksuvaa katukeittiötä, oranssikaapuisia buddhalaismunkkeja, hauskoja ”takseja” eli tuk-tukeja sekä monenlaisia baareja ja yökerhoja. Bangkok tunnetaan erityisesti edullisista hinnoistaan ja korkeatasoisista palveluistaan.  Bangkokia kutsutaan myös Enkelten kaupungiksi, olisivatko kyseessä kuitenkin langenneet enkelit?

Cha Am

Cha Am – Siaminlahden rannalla sijaitseva rento ja rauhallinen lomaparatiisi soveltuu etenkin lapsiperheille ja hälinää välttäville. Pehmeää vaaleaa hiekkarantaa riittää kilometrikaupalla, alueen golfkentät odottavat pelaajia ja rentouttavan päivän täydentää thaihieronta osaavissa käsissä. Cha Amin tapahtumakalenterin kohokohta ovat kerran viikossa järjestettävät markkinat, jotka houkuttavat väkeä paikalle kaukaakin. Eikä ihme, sillä tarjolla on aivan kaikkea paikallisista herkuista elektroniikkaan ja vaatteisiin. Retkiä kaipaavat voivat suunnistaa vaikkapa Tiikeritemppelille tai maailmankuululle Kwaijoen sillalle.

Hua Hin

Hua Hin – Hieman Cha Amista etelään sijaitseva niin ikään rantalomaa suosiva kohde, joka sopii loistavasti koko perheelle. Kaupunki tunnetaan Thaimaan kuningasperheen lomavalintana. Mahtavan hiekkarannan lisäksi kaupungista löytyvät golfmahdollisuudet, yöelämää, ostospaikkoja jokaiseen makuun sekä historialista nähtävää.  Lähistöltä löytyvät lisäksi Black Mountain -vesipuisto, Tiikeritemppeli, mahdollisuus kiikkua norsun selässä, Pala-Un vesiputoukset sekä Rama IV:n kesäpalatsi.

Khao Lak

Khao Lak – Ihastuttavan vehreän luonnon reunustama noin 25 kilometrin pituinen hiekkaranta ja pienet kalastajakylä tarjoavat uskomattomat puitteet rauhalliselle lomalle. Andamaanienmereen rajoittuva Khao Lak on toipunut nopeasti vuoden 2004 tappavasta tsunamista, on tänään turvallisempi kuin aiemmin, ja etenkin perheelliset viettävät siellä unohtumattomia päiviä ja öitä. Khao Lakin valtteja ovat sen rauhallisuuden lisäksi loistavat sukellusmahdollisuudet ja ympäröivä neitseellinen luonto.

Koh Lanta

Koh Lanta – Krabin provinssissa odottava kolmen saaren rykelmä tarjoaa valkeita hiekkarantoja, vihreää metsikköä ja kiinnostavia nähtävyyksiä luonnonystäville. Esimerkiksi Khao Mai Kaew -luolat tippukivineen, suuri kansallispuisto ja Orkideafarmi tarjoavat vaihtelua aaltojen alaisille ja päällisille vesileikeille ja hietikoilla loikoilulle. Jollet viitsi nousta hietikolta, voit kokeilla ohjelmistossa olevaa thaihierontaa.

Koh Samui

Koh Samui – Kookospalmujen peittämä paratiisisaari ja sitä kiertävät valkoiset hiekkarannat ovat tehneet Koh Samuista yhden Thaimaan suosituimmista lomakohteista. Kun väsyt auringonottoon ja uintiin, voit siirtyä norsun tai mekaanisen nelivedon selässä viidakon siimekseen ihastelemaan vaikka Hin Ladin ja Namuangin vesiputouksia, lähteä kumartamaan 12 metrin korkuista kultapintaista Buddhaa Koh Fanin Wat Phra Yai -temppelille, kauhistella Krokotiilifarmin asukkaita, mennä ostoksille tai hemmotella itseäsi jossakin saaren kylpylässä. Illan tullen laadukkaat ravintolat ja baarit viihdyttävät pikkutunneille.

Krabi

Krabi – Luontoa kauneimmillaan tarjoava Krabin alue kuuluu Thaimaan viehättävimpiin. Sen kuuluisin kohde on eittämättä Ao Nang, jossa Andamaanienmeren lämpimät aallot sulkevat vierailijan syliinsä. Spektaakkelin täydentävät jylhän kauniit kalliot. Sen lähisaarista etenkin Phra Nang houkuttelee vitivalkeille hiekkarannoilleen, joita reunustavat korkeat kalliot ja uskomattoman turkoosi meri. Myös Phi Phi on päiväretken arvoinen. Krabin alueen parhaat puuhat ovat sukeltaminen ja vuorikiipeily, lasten mielestä norsun selässä ratsastus viidakossa.

Pattaya

Pattaya– Siaminlahden rannalla nököttävä Pattaya on kenties se Thaimaan tunnetuin kohde, joka on myös se monipuolisin. Tarjolla onkin aivan kaikkea loistavista ostosmahdollisuuksista tuoksuviin ravintoloihin, hiekkarannoista golfkenttiin, ja diskoista tyttöbaareihin. Vaikka seksiturismi on häpeilemättä jokaisen nähtävillä, tarjoaa Pattaya puuhaa muillekin. Lähistöltä löytyy esimerkiksi buddhalaistemppelien harrasta tunnelmaa ja päiväretkiä esimerkiksi mm. legendaariselle Kwaijoen sillalle ja Sattahipin merikilpikonnien kasvatus- ja suojelukeskukseen. Pattayssa sijaitsee myös Mini Siam -teemapuisto maailman tunnettujen rakennelmien miniversioineen, Noong Noochin trooppinen puutarha, suloiselta tuoksuva Orkideafarmi ja ainutlaatuinen Norsukylä.

Phuket – Suomalaisten suosikkikohteisiin lukeutuva Phuket tarjoaa sekä aitoa thaimaalaistunnelmaa että vilkkaampia lomakyliä, upeiden maisemien ja lämpimän meren rannoilla. Päivät kuluvat miellyttävästi rannoilla ja meren aalloilla, ostoksilla tai ravintoloissa, golfpalloa puttaillen tai sykkivää yöelämää imien. Kaupungin ulkopuolella odottavat Ton Sain ja Bang Paen vesiputoukset, Wat Chalongin temppelirykelmä ja Phi Phin saari.

Rayong – Yksi Thaimaan edullisimmista ja silti kauneimmista kohteista, jossa viihtyvät erinomaisesti lapsiperheet. Rayong on sopiva paikka leppoisan rantaloman viettoon, sillä kullanvivahteista hietikkoa riittää jokaiselle ja merivesi hellii lämpimässä syleilyssään. Helpolla pitkästyvät voivat tehdä retkiä Pattayan vilskeen keskelle (matkaa vain 50 kilometrin verran), Koh Sametin samettisille rannoille tai Kwaijoen tunnelmiin. Lähinnä kalastamisella elävä Rayong on thaimaalaista perinnettä ja henkeä parhaimmillaan.