Iso-Britannia

Iso-Britannia

Iso-Britannia – tuo ainutlaatuinen matkakohde täynnä urbaanin kaupunkikulttuurin ja puhtaan luonnon luomia kontrasteja. Iso-Britanniasta löytyy kaikkea: sykkiviä suurkaupunkeja, vehreitä kansallispuistoja ja ystävällisiä maalaiskyliä. Maana Iso-Britannia on yksi monikulttuurisimmista ja moderneimmista. Eri kansalaisuudet ja niiden eroavaisuudet tekevät Iso-Britanniasta ainutlaatuisen ja yllätyksellisen kohtaan, joka hurmaa kävijänsä kerta toisensa jälkeen. Brittiläinen ruoka ja maailman eri maiden keittiö ovat täällä sulassa sovussa.

Alueet

Alueena Iso-Britannia kattaa Englannin, Skotlannin, Walesin ja Pohjois-Irlannin. Nähtävää siis todella riittää useammallekin matkalle brittikulttuurin syövereihin. Ylivoimaisesti tunnetuin matkakohde on aina niin sykkivä Lontoo, mutta Iso-Britanniassa riittää suuria kaupunkeja vierailtavaksi. Esimerkiksi vierailu Manchesterin, Edinburghin ja Glasgown kaltaisissa kaupungeissa on täynnä historiaa, kulttuuria ja ainutlaatuisia kohtaamisia. Iso-Britanniaan matkaavalle voikin iskeä pieni valinnanvaikeus matkan suunnitteluvaiheessa. Pidempään maassa viihtyvä voikin yhdellä reissulla kokea miljoonakaupungin sykkeen, rantakaupungin viehättävyyden ja englantilaisen maaseudun ystävällisyyden.

Tänään tutustumme kolmeen vähemmän tunnettuun, mutta sitäkin hurmaavampaan Iso-Britannian matkakohteeseen. Onko matkalaukku jo pakattu? Nyt mennään!

Liverpool

Liverpool sijaitsee Atlantin valtameren rannalla Itä-Englannissa. Kaupunki tunnetaan suurehkona satamakaupunkina ja se on kokoluokaltaan noin Helsingin kokoinen. Vaikka Liverpool on vuosien varrella jäänyt Lontoon ja Manchesterin varjoihin, se on kaiken kaikkiaan matkailijalle erittäin mielenkiintoinen kohde.

Nähtävyyksistä ja tapahtumista ei ainakaan ole pulaa, sillä kaupungissa tapahtuu jatkuvasti toinen toistaan mielenkiintoisempia asioita. Arkkitehtuuriltaan historiallinen ja moderni Liverpool on Iso-Britanniaa parhaimmillaan – ystävällistä brittihenkeä, upeita satamarakennuksia ja mielenkiintoista historiaa. Tiesitkö, että Liverpool tunnetaan myös megayhtye The Beatlesin kotikaupunkina?

York

York sijaitsee North Yorkshiressä Pohjois-Englannissa. Kaupunki saa matkailijan ihastumaan idylliseen, perienglantilaiseen tunnelmaansa. Yorkin historia ylettyy yli 2000 vuoden taakse. Ei siis ihme, että Yorkiin matkustetaankin usein juuri sen historian takia. Kaupunki on talouselämältään riippuvainen matkailusta.

Aivan kuten muuallakin Englannissa myös Yorkissa nähtävyydet rokottavat osan matkabudjetista. Kaupungin tunnetuimpiin nähtävyyksiin lukeutuvat Yorkin tuomiokirkko (York Minster), vanhakaupunki ja sen historiaa puhkuvat linnanmuurit. York sopii upeasti myös kulttuurin nälkäiselle matkaajalle, sillä kaupungissa on useita museoita (esim. National Railway Museum, York Castle Museum ja Jorvik Viking Centre). Lisäksi York kätkee sisälleen yhden koko Iso-Britannian kuuluisimmista ja maalauksellisimmista kaduista, The Shamblesin. Kyseinen katu on Yorkia parhaimmillaan: sen varrelta löydät lukuisia historiallisia rakennuksia, kodikkaita kahviloita, leipomoita, putiikkeja ja ravintoloita.

York on sijainniltaan myös lähellä Manchesteria, mikä mahdollistaa yhdistelmämatkailun kahden mielenkiintoisen kaupungin välillä. Matka Yorkista Manchesteriin taittuu junalla vajaassa tunnissa.

Gibraltar

Gibraltar on Ison-Britannian merentakainen alue, joka sijaitsee Espanjan Andalusiassa, Iberian niemimaan eteläisimmässä osassa. Antlantin valtameren ja Välimeren sekä Euroopan ja Afrikan välissä sijaitseva Gibraltar on etenkin Costa del Solilla matkaavien suosiossa. Gibraltar on tunnettu kohde erityisesti brittien keskuudessa, jotka matkaavat kohteeseen upeiden katunäkymien ja nähtävyyksien vuoksi. Gibraltar kiinnostaa kuitenkin myös muuta maailmaa – verovapaat ostokset, englantilaiset pubit ja Gibraltarinvuoren apinat tekevät Gibraltarista varsin ainutlaatuisen kohteen.

Gibraltarin sää, ilmasto

Gibraltar soveltuu matkakohteeksi ympäri vuoden. Talviaikaan lämpötilat putoavat alle 20 asteen ja merivesi viilenee huomattavasti. Vaikka Gibraltar saa nauttia auringosta myös talvisin, talvi on kuitenkin Gibraltarin sateisinta aikaa ja sadetta voidaan saada jopa joka kolmas päivä. Kesäkauden alkaessa huhtikuussa lämpötiloissa alkaa tapahtua taas nousua ja päivälämpötilat kohoavat yli 20 asteen. Huhtikuussa yöt Gibraltarilla ovat vielä kuitenkin viileitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *