Ostokset Bangkokissa

Bangkok – shoppailijan toteutunut unelma

Thaimaahan tuskin kukaan lähtee pelkälle ostosmatkalle, onpa ovela shoppailukärpänen purrut kuinka pahasti tahansa. Thaimaa kuitenkin tunnetaan halvoista hinnoista ja tavaravalikoiman laajuudesta, ja niiden yhdistelmää on kenenkään vaikea vastustaa. Bangkok on luonnollisesti se Thaimaan loistavin ostoskaupunki, vaikka Pattayalla ja Hua Hinissakin lomailevatkin voivat päästää ”syntinsä” valloilleen ja saada tavaranälkänsä tyydytettyä. Bangkokissa tapaavat itä ja länsi, myös tuotteiden kohdalla, ja jännittäviä löytöjä voi tehdä niin katumarkkinoilta, merkkiliikkeistä kuin ultramoderneista suurista ostoskeskuksista. Kaipaatpa sitten antiikkia, paikallisia käsitöitä, mitoillasi ommeltua pukua tai mekkoa, designerkoruja, viimeisimmän muotituulen puhaltamia luomuksia, kiinalaisia yrttejä tai elektroniikkaa, on Thaimaan pääkaupungilla paljon tarjottimellaan.

Ostoskeskukset

Bangkokin keskustan ostoskeskuksista monet ovat vierailun arvoisia. Niistä CentralWorld on Thaimaan suurin (ja yksi koko maailman mittavimmista), ja siellä pääset nauttimaan niin shoppailun hurmasta kuin luistelusta, elokuvista, gourmesta ja kauneushoidoista. Vaatteita, elektroniikkaa, kirjoja, elintarvikkeita, urheilutarvikkeita, leluja jne. on tarjolla sen seitsemässä kerroksessa.

Siam Pragon

Jos haluat toden teolla kuluttaa rahojasi, suuntaa Siam Paragoniin, jossa voit ostaa itsellesi vaikka uuden Maseratin tai Jimmy Choon kenkäparin niiden vanhojen tilalle. Meille köyhille löytyy toki tavallisia merkkejä, kuten Zara, H&M, GAP ja Swarovski. 700 bahtin hintaan voit katsella elokuvaa Nokia VIP Ultrascreen -valkokankaan edessä, kallistuvassa nahkanojatuolissa istuen ja ilmaisia virvokkeita nauttien. Tavalliset kuolevaiset valitsevat jonkin IMAX-elokuvateatterin 15 valkokankaasta ja ruokailevat Siam Paragonin kymmenissä ravintoloissa.

MBK

MBK on kuitenkin edelleen monien mielestä se Bangkokin legendaarisin ostoskeskus. Sen 8 kerroksessa palvelevat 2 000 kauppaa pursuavat vaatetta, elektroniikkaa, viihdettä, urheilua, huonekaluja jne. Osa tuotteista ei kuitenkaan ole aitoa tuotantoa, joten pidä se mielessäsi. Poikkeuksellisesti tinkiminen on siellä pikemminkin tapa kuin poikkeus. MBK:kin omaa thaimaalaiseen tapaan mahtavan elintarvike- ja ruokavalikoiman.

Central Embassy

Central Embassy lienee kaupungin ykkönen luksuksen osalta, ja niin Gucci, Hermes, Prada, Chanel, Versace kuin Vivienne Westwood kumppaneineen ottavat sinut, ja lompakkosi tai luottokorttisi, avosylin vastaan. Nälän yllättäessä voit täyttää vatsasi priimalaatua olevilla thaierikoisuuksilla, tai länsiaterioilla, tai väsymyksen iskiessä istahtaa kallistuvalle nahkatuolille ja nostaa jalkasi ylös elokuvaa katsellessa (1 500 bahtin hintaan). Löytyypä rakennuksesta 6-tähden hotellikin, jollet jaksa lähteä omaasi.

Ostosalueet

Sukhumvit

Sukhumvit on Bangkokin suosituimpia ostosalueita. Sillä voit odottaa löytäväsi niin nykyaikaisia ostoskeskuksia, putiikkeja kuin värikkäitä ja tuoksuvia katumarkkinoita. Tarjolla on siis aivan kaikkea, designertuotteista aasialaiseen halpatuotantoon ja piraattituotteisiin, matkamuistoihin ja matkalaukkuihin. Ruokailukaan ei tuota ongelmia.

Chao Phraya joen ranta-alue

Chao Phraya -joen rantamat tunnetaan etenkin loistavista markkinoistaan. Useimmat niistä ovat avoinna vain päiväsaikaan, mutta esimerkiksi Asiatique ja Saphan Phut tarjoaa shoppailun hurmaa yön pimettyä. Kaikkea vaatteista (myös käytetyistä) tuoksuviin kukkiin, paikallisiin gourmetherkkuihin, buddhalaisiin uskonesineisiin (etenkin amuletteihin) ja muuhun jännittävää ja erikoiseen on ulottuvillasi muutaman bahtin hintaan.

Siamin alue

Siamin alueella seisovat suuret ja maineikkaat ostoskeskukset ja niiden pienemmät serkut mutta myös pienemmät putiikit, joiden tarjonta saa pään kuin pään pyörälle. Siam Squarella voit bongata myös loistavia tarjoushintoja ja uunituoreita thaisuunnittelijoiden luomuksia, sekä aasialaisia merkkejä, jotka eivät vielä ole tulleet Euroopassa tutuiksi. Jollet löydä etsimääsi Siamin alueen tuhansista liikkeistä, ei sitä yksinkertaisesti ole saatavilla!

Chinatown

Chinatown on Thaimaassa asuvien ja siellä jo useita kertoja käyneiden mielestä se paras paikka hankkia näyttäviä koruja, etenkin kultaisia. Ostoskeskuksien sijaan siellä odottavat pikkuputiikit, joiden tavarapaljous saa muutenkin pään pyörälle. Chinatown tarjoaa kullan lisäksi nimensä mukaisesti perinteisiä kiinalaistuotteita, ja niiden lisäksi kaikkea maan ja taivaan välillä. Kaikkea mittatilauksena valmistetusta hääpuvusta elektroniikkaan tai joulukuuseen ja kiinalaisiin yrtteihin on saatavilla. Tarpeetonta kertoa, että alueella tuoksuvat lukemattomat katukeittiöiden herkut!

Räätälit

Muista, että Thaimaassa voit teetättää itsellesi lähes naurettavan halvalla mittatilauksella juhlapuvun tai hääpuvun, tai uniikin silkkimekon, jonka kuosin valitset luonnollisesti itse.

Lopuksi

Ostosten lomassa on helppoa ruokailla ja kahvitella, piipahtaa kampaajalla tai kauneushoitolassa ja nauttia elokuvista puitteissa, joista koto-Suomessa ei voi edes unelmoida.