Ko Samui, aktiviteetit

Leppeitä lomapäiviä Ko Samuilla

Thaimaan kauniista lomakohteista on esittelyssä tällä kertaa silmää hivelevä Ko Samuin saari. Kaukana Bangkokin hulinasta sijaitseva saari on rauhaa ja rentoutumista etsivän unelmakohde, jossa ei tarvitse yötä myöten kuunnella epämääräisistä baareista kantautuvaa musiikkia eikä katsella humalassa hoipertelevia ja möykkääviä turisteja. Ko Samui tarjoaa romantiikkaa, ja sopii loistavasti lapsiperheillekin, sillä pikkuväelle löytyy kaikenlaista mukavaa puuhaa.

Rannalla ja vedessä

Rantalomaan voi Ko Samuin satumaisissa maisemissa yhdistää mitä erilaisimpia aktiviteetteja. Veteen liittyvää riemua etsiville on tarjolla perinteisiä vesiurheilulajeja, kuten vesihiihtoa, snorklausta, sukellusta ja vesiskootterilla hurjastelua. Vesipisaroiden kanssa pääsee temmeltämään sen lisäksi Ko Samuin tiheän ja rehevän viidakon kätköissä sijaitsevilla vesiputouksilla. Esimerkiksi maailmankuulut Hin Lad ja Namuang tarjoavat suomalaisittain erikoisen silmänilon lisäksi mahdollisuuden polskutella niiden yhteydessä olevissa pienissä lammissa, joiden vilpoinen vesi virkistää kummasti kuumassa viidakossa taivaltamisen jälkeen.  Vaikka olisit valinnut kantajaksesi hellyttävän norsun, on viidakkoretki silti hikinen kokemus. Jos muksut haluavat välttämättä kokea riemukkaita hetkiä vesipuistossa, on sekin Ko Samuilla mahdollista, sillä Coco Splashin liukumäissä ja altaissa nauru raikuu.

Näkemistä ja tekemistä

Kuivaa puuhaa kaipaaville Ko Samuilla on muutamia loistavia ehdotuksia. Miltä kuulostaa vierailu Krokotiilifarmille, jolla pääsee lähes kurkistamaan pelottavien matelijoiden kitaan? Vaikka esityksen aikana kouluttajat työntävät päänsä petollisten hampaiden keskelle, älä sinä kuitenkaan tee samoin. Samuin akvaariolla ja Tiikeritarhalla pääset luonnollisesti ystävystymään mitä kummallisimpien merenelävien ja uljaiden tiikereiden kanssa. Siivekkäiden ystävät voivat puolestaan tutustua lukemattomiin Thaimaan perhoslajeihin ainutlaatuisessa Perhospuutarhassa, joka löytyy Laem Natienin kukkulalta. Sen suojissa asuvien suurin siivenväli on noin 25 senttiä! Jos puolestaan haluat katsella kaukaisien ”esi-isiesi” temppuja, on Samuin Apinateatteri siihen juuri oikea paikka. Esityksiä on päivässä useita, ja niiden aikana opit apinoilta esimerkiksi kookospähkinöiden hakua puiden latvoista. Apinoiden seurana esityksissä on useimmiten myös norsuja

Temppelit

Ko Samuillakaan ei kauniita thaitemppeleitä tarvitse kaukaa etsiä, ja niistä jokaisella on jotain ainutlaatuista esiteltävänään. Wat Phra Yain temppelin lempinimi on Suuren Buddhan temppeli, sillä sen edustalla istuu jalat tutusti ristissä mietiskelevä Buddha-patsas, jolla on korkeutta peräti 12 metriä. Lähellä olevan Wat Plai Laemin ylpeys ovat kaksi jättikokoista ja värikästä patsasta. Saaren kuuluisin temppeli on kuitenkin Wat Khunaram, joka tunnetaan suojissaan säilytettävästä munkin muumioituneesta ruumiista. Munkki Luong Pordaeng kuoli vuonna 1973 kesken mietiskelyhetkeään ja istuu edelleen samassa asennossa lasikaapissa. Aivan meren rannalla sijaitsevassa Wat Sila Ngussa väitetään säilytettävän itsensä Buddhana tunnetun prinssi Siddharta Gautaman pyhäinjäännöstä.

Benji

Jollei adrenaliini ole tarpeeksi korkealla, voit saada sen virtaamaan suonissasi benjihypyllä. Chewangin rannan tuntumassa voit loikata tuntemattomaan 50 metrin korkeudesta. Myös Samui Go Kart -mikroautorata tarjoaa jännitystä ja vauhdin hurmaa, ja tarjolla on menopelejä kaikenikäisille ja -tasoisille kuskeille.