Khanom

Khanom tarjoaa Thaimaan neitseellistä luontoa

Jos haluat tuntea itsesi Robinson Crusoeksi autiosaarella, on Thaimaalla juuri sinulle sopiva lomakohde siihenkin tarkoitukseen. Eteläisen Thaimaan Siaminlahden rannikolla sijaitseva unelmankaunis Khanom on nimittäin toistaiseksi vielä turistipolkujen sivussa, eikä sitä ole vielä ”löydetty”. Monikaan suomalainen ei ole Khanomiin eksynyt, poikkeuksena seikkailunnälkäiset tutkimusmatkaajat, jotka ovat osuneet sinne matkallaan Etelä-Thaimaan halki. Khanomista kannattaa käydä nauttimassa nyt, ennen kuin sekin joutuu/pääsee matkailubisneksen kampanjoiden kohteeksi.

Sijainti

Neitseellisen kaunis Khanom sijaitsee Nakhon Si Thammaratin provinssin pohjoiskärjessä, ja sen pohjois- sekä itärannikkoa huuhtelee Siaminlahden lämmin meri.  Suhteellisen lähellä sijaitsevat matkailijoiden jo rakastamat Phuketin ja Ko Samuin saaret sekä mantereen Krabi. Khanomin keskuksena toimii saman niminen uninen kalastajakaupunki, jota ympäröivät rannat saavat lomailijan tuntemaan olevansa paratiisissa.

Luontoa

Khanom tarjoaa vierailleen ainutlaatuisen koskematonta luontoa ja erityisen rauhallisia lomapuitteita. Kelloa ei vahdita, vaan elämä lipuu kiireettä, joten stressin uuvuttamat ihmiset nauttivat Khanomista eniten. Se onkin nimenomaan rantakohde, jossa koko perhe viihtyy. Rantaviivaa on yli kymmenen kilometriä, eikä sillä todellakaan tarvitse taistella oman pyyhkeen paikasta. Suuri osa alueen rannikosta kuuluu tänään Hat Khanom – Mu Ko Thale Tain kansallispuistoon, joten sen suojelu on taattua tulevaisuudenkin suhteen.

Ostoksia

Khanomin valtti on siis sen koskematon ja silmää hivelevän kaunis luonto valkoisine hiekkarantoja. Ostoskeskuksia ja valtavaa shoppailu valikoimaa sieltä on turha etsiä, paikallisia tuotteita kylläkin löytyy ja muita perustuotteita. Khanomiin eivät myöskään ole vielä saapuneet meluisat baarit tai prostituution lieveilmiöt, ne tulevat sitten suurten turistivirtojen mukana kuin tsunami.

Tekemistä

Aktiviteettien saralla Khanomilla on vähän tarjontaa, mutta sitäkin laadukkaampaa. Merellisten lajien lisäksi viidakko tarjoaa loistavan mahdollisuuden patikointiin ja maastopyöräilyyn. Tiheän viidakon siimeksessä voit vaeltaa myös luotettavalla joka sään nelivedolla eli paikallisella norsulla, ja uskaliaille tarjoutuu tilaisuus jopa yöpyä puumajassa. Kukkuloilta löytyy myös salaperäisiä luolia ja vesiputouksia. Hieman ulapalle päin matkaavat pääsevät nokakkain viisaiden vaaleanpunaisten delfiinien kanssa.

Lue seuraava artikkeli: Khanomin aktiviteetit