Kaupunkikohteet

Espanjan kaupunkikohteet

Espanjaa pidetään monesti pelkkänä rantalomakohteena, mutta maasta löytyy myös paljon mielenkiintoisia ja monipuolisia kaupunkikohteita. Lähes 50 miljoonan asukkaan maassa on useita kohteita, joissa voi nauttia suurkaupungin vilinästä, historiasta, arkkitehtuurista ja ainutlaatuisesta espanjalaisesta tunnelmasta. Espanjaan matkustetaan muun muassa maan vieraanvaraisuuden, ilmaston ja ruokakulttuurin vuoksi. Kaupunkikohteista myös löytyy vaihtoehtoja moneen makuun. On rauhallisia ja maaseutumaisia kohteita sekä niiden vastapainoksi etenkin nuorten suosiossa olevia vilkkaan yöelämän omaavia kaupunkeja. Suosituimpia ja tunnetuimpia kaupunkikohteita ovat Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla ja Bilbao.

Madrid

Madrid on Espanjan pääkaupunki ja suurin asutuskeskus. Kaupunki tunnetaan esimerkiksi museoistaan ja ostoskaduistaan. Madridissa myös on tietynlainen pikkukaupungin tuntu, vaikka kyseessä onkin miljoonakaupunki.

Barcelona

Barcelona on ehdoton kohde, jos haluaa yhdistää kaupunki- ja rantalomailun. Barcelonassa on loistavat shoppailu mahdollisuudet, hienoa arkkitehtuuria ja upea ruokakulttuuri, niin kuin Espanjassa yleensäkin. Suuren rantabulevardin kyljessä oleva hiekkaranta kutsuu auringonottoon.

Valencia

Valencia on paellan kotikaupunki ja loistava vaihtoehto silloin, kun halutaan yhdistää kaupunki- ja rantalomailu. Valencia oli pitkään Barcelonan ja Madridin varjossa, mutta viime aikoina turistit ovat löytäneet myös sinne.

Sevilla

Sevillaa voi kutsua Etelä-Espanjan kulttuurikeskukseksi, ja sieltä ovat kotoisin sekä flamenco että härkätaistelut. Voisi sanoa, että Sevilla on espanjalaisin espanjalaiskaupunki. Sevillassa on kolme Unescon maailmanperintökohdetta: Sevillan katedraali, Alcazarin palatsi ja Intioiden arkisto. Myös Flamencotanssille omistettu museo löytyy luonnollisesti täältä.

Bilbao

Bilbao tunnetaan hyvästä ruoastaan ja Guggenheim-museostaan. Bilbao on sopiva kohde taiteesta kiinnostuneille. Siellä ei myöskään kohtaa samanlaista massaturismia kuin monissa muissa kohteissa.

Matkustuaika

Espanjan kaupunkikohteisiin on suosittua matkustaa vuoden ympäri. Etelä- ja itärannikolla vallitsee Välimeren ilmasto eli siellä on lämmintä ja kuivaa. Sisämaassa lämpötilat vaihtelevat enemmän, joten kesät voivat olla todella kuumia ja talvet puolestaan kylmempiä.

Matkustaminen Suomesta

Suomesta on suoria lentoja useisiin kaupunkeihin Espanjassa, joten omatoiminen matkailu on helppoa Espanjassa. Myös valmismatkoja tehdään Espanjaan paljon. Tarjolla on myös erilaisia teemamatkoja, esimerkiksi golfmatkoja. Kohteesta riippuen lentomatkat kestävät 4-7 tuntia. Jos haluaa liikkua Espanjassa kaupungista toiseen, juna on kätevä kulkuväline. Esimerkiksi Barcelonan ja Madridin välin kulkee helposti junalla.