Irlanti

Irlanti

Saavutettavuus, lennot ja majoitus

Irlantiin matkustaa Suomesta käsin melko vaivattomasti. Helsingin ja Dublinin välisiä suoria yhteyksiä operoi irlantilainen halpalentoyhtiö AerLingus. Välilaskulliset lennot kasvattavat tarjontaa entisestään ja esimerkiksi AirBaltic lentää useimmiten lyhyellä vaihdolla Riikan kautta Dubliniin. Lentojen hinnat ovat useimmiten n. 120–150€ luokkaa, mutta halvimmillaan Irlantiin voi päästä jo alle satasella. Irlannin sijainti mahdollistaa myös yhdistelmälomaan Iso-Britannian kanssa: junayhteyksillä pelatessa voi samalla reissulla kokea kaksi valloittavaa maata yhdellä iskulla.

Hotellit ja majoitus

Majoitushinnoiltaan Irlanti on varsin verrattavissa Suomeen. Hotellivalikoima on laaja ja suurin osa hotellimajoituksista on keskittynyt kaupunkien keskusta-alueille. Halvahko, hieman huonokuntoisempi hotelli voi irrota maassa n. 40€/yö, korkealuokkaisessa majapaikassa puolestaan hinta nousee jo nopeasti yli 200€/yö. Majoituspaikan varaaminen on kätevintä netin kautta ja Irlanti löytyy kaikkien suosituimpien varauspalveluiden listoilta. Kaupunkien ulkopuolella majoituksesi tulee todennäköisesti olemaan hotellin sijaan perinteinen majatalo. Majatalot ovat sympaattinen, irlantilaista henkeä puhkuva majoitusvaihtoehto, joka useimmiten tarjoaa matkaajalle myös loistavan aamupala mahdollisuuden. Myös Airbnb toimii Irlannissa ja sen tarjonta kannattaa käydä ainakin kertaalleen läpi: sivusto tarjoaa laadukkaita paikkoja useimmiten hotelleja halvemmilla yöhinnoilla!

Hintataso

Irlannin hintataso on miltei samaa luokkaa kuin Suomessakin. Edullinen ravintola kustantaa n. 12€ henkilöltä, keskitason ravintolassa ateriasta joutuu pulittamaan 50€ tai enemmän. Paikallinen olut maksaa noin viitisen euroa.

Kulkeminen

Irlanti on kooltaan pieni ja pisimmätkin maan sisäiset matkat taittuvat n. 6 tunnissa. Maa on täydellinen autoilumaa, mutta myös julkinen liikenne pelaa loistavasti. Maan suosituin bussiyhtiö, Bus Eireann, tarjoaa mutkatonta matkustamista ympäri maata. Reittejä löytyy lukuisia, Wifi-yhteys pelaa ja lippujen hinnat ovat halpoja. Myös bussilippujen varaussysteemi on kätevä ja lipun hankinta onnistuu netissä jo ennen matkaan lähtöä. Maassa matkailuun on saatavilla myös reittibusseja, jotka kuljettavat läpi suurimpien nähtävyyksien. Reittibussien hinnasto on hieman laajempi ja retkestä riippuen hinnat liikkuvat n. 20–75€ paikkeilla. Junamatkailuun löytyy myös hyvin vaihtoehtoja, joskin lippujen hinnat ovat busseja kalliimmat eikä verkosto ylety niin laajalle. Useimmiten junalipun hinta nousee miltei kaksinkertaiseksi bussiin verrattuna eikä matka-aikakaan välttämättä lyhene kuin puolisen tuntia. Suuremmissa kaupungeissakaan ei tarvitse välttämättä turvautua julkisen liikenteen palveluihin, sillä Irlannin kaupungit soveltuvat mainiosti jalkaisin koettaviksi.

Koettavaa

Irlanti tunnetaan parhaiten sen vehreästä luonnosta, lukuisista pubeista ja pääkaupunki Dublinista. Dublin onkin oiva paikka aloittaa Irlannissa matkailu. Maan pääkaupunki on luonteeltaan persoonallinen ja toivottaa vierailijansa lämpimästi tervetulleeksi maahan. Irlantilaiset ovat rentoja ihmisiä ja rakastavat viettää aikaa maan lukuisissa pubeissa. Paikallinen pubi onkin Irlantiin matkaavan must- paikkoja vierailla, sillä siellä maan kulttuuri ja lämminhenkisyys saa aivan uusia ulottuvuuksia. Dublinista löytyy myös lukuisia nähtävyyksiä, kuten Christ Church Cathedral, Dublin Castle ja Trinity College. Irlannin hienous ei kuitenkaan rajoitu ainoastaan Dubliniin. Esimerkiksi Etelä-Irlannista löytyy viehättävä, maan kolmanneksi suurin kaupunki Cork, joka tunnetaan tärkeänä maan satamakaupunkina. Cork on täynnä kanaaleita ja siltoja, mikä tekee kaupungista sympaattisen ja lämminhenkisen kohteen vierailla. Kaupungista löytyy mm. English Market niminen tori, joka on täynnä vieraanvaraisia paikallisia ja tarjoaa kaupungin tunnetuimpia ruokia. Etelä-Irlanti kätkee sisälleen myös yhden suosituimmista rantalomakohteista, Tramoren. Tramoreen kannattaa suunnata etenkin kesäaikaan, sillä se on täynnä rantoja, golfkenttiä ja toinen toistaan upeampi ulkoilumahdollisuuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *