Malaga

Malagan kaupunki

Malaga on Etelä-Espanjan hurmaava satamakaupunki. Costa del Solin rantakaistaleella sijaitseva, suosittuna lomakohteena tunnettu Malaga, on mielenkiintoinen yhdistelmä modernia arkkitehtuuria ja tunnelmallista vanhaa kaupunkia. Kaupunki tunnetaan erityisesti aurinkoisuudestaan, kauniista rakennuksista ja espanjalaisesta kulttuurista. Malagassa saadaan nauttia auringosta jopa 300 päivää vuodessa! Malagan suosiota voidaankin selittää osittain sen monipuolisuudella – kaupunki sopii niin kaupunki- kuin rantalomailustakin kiinnostuneelle matkaajalle.

Shoppailua ja tekemistä

Miltäpä kuulostaisi lounastaminen espanjalaiseen tyyliin pitkän kaavan mukaan? Shoppailu trendiliikkeitä tulvivilla ostoskaduilla? Entäpä vierailu kuvankauniissa kasvitieteellisessä puutarhassa? Malagasta löydät kaiken tämän ja paljon muuta. Tiesitkö, että Malaga tunnetaan myös taiteilija Pablo Picasson kotikaupunkina?

Lomabudjetti Malagaan

Miten budjetoin Malagaan? Yksi oleellisimmista asioista matkan suunnittelussa lienee lomabudjetti. Vaikka matkailu on hauskaa, se vaatii myös rahaa ja loman jälkeen koittaa aina arki. Budjetti onkin paljon kiinni itse matkailijasta – mitä reissulta halutaan ja mitkä asiat nousevat toisten edelle? Lomabudjetti mahdollistaa lomasta nauttimisen ilman taloudelliseen ahdinkoon ajautumista. Mitä tiukemmalla talous on, sitä aikaisemmin matkaa kannattaa alkaa myös suunnitella. Tämä on perus nyrkkisääntö, joka kannattaa pitää mielessä lomabudjettia laatiessa.

Hintataso

Lomabudjetin laatiminen on järkevintä aloittaa kaikkein suurimpien kulujen listaamisella. On selvää, että suurimman osan lomabudjetista vievät lennot ja majoitus. Lentohinnat Malagaan eivät onneksi kuitenkaan pääse huimaamaan päätä. Halvimmillaan kaupunkiin lentää 75€/ suunta. Malagan lentoihin lienee paikallaan kuitenkin varata ainakin 200€ henkilöä kohden, riippuen toteutetun matkan ajankohdasta. Majoitustarjonta Malagassa on monipuolista – saatavilla on niin hotelleja, huoneistohotelleja, huoneistoja kuin hostellejakin. Halvimmillaan ja vilkkaimman kesäsesongin ulkopuolella 2 hengen huone voi irrota jo 30€/yö. Muut kulut riippuvatkin sitten täysin matkaajasta itsestään. On selvää, että luksusta havitteleva matkaaja kuluttaa huomattavasti vaatimattomampaa matkajaa enemmän rahaa. Yleinen hintataso Malagassa on kuitenkin Suomea alhaisempi ja esimerkiksi syöminen kohteessa on noin 30–50% Suomea halvempaa.

Luottokortit

Matkalle mukaan luottokortti vai käteistä? Vaikka heti ei tulisi asiaa ajatelleeksi, luottokortti voi muodostua matkan kannalta välttämättömäksi. Luottokortti on siinä mielessä kätevä, että sillä pystyy nostamaan tarvittaessa rahaa kaikkialla maailmassa. Suurin osa tavallisista pankkikorteista kelpuutetaan kyllä maailmalla, mutta esimerkiksi hotellit ja autovuokraamot ovat oma lukunsa ja saattavat ajoittain vaatia luottokorttia jo varauksen yhteydessä.

Malagasta Ibizalle – Kaksi lomakohdetta yhdellä matkalla

Mitäpä jos yhdistäisit Malagan reissuusi myös Ibizan? Vaikka Ibiza tunnetaan maailmalla lähinnä bilesaarena, se kätkee sisälleen myös paljon muuta. Itse asiassa Ibiza on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Saaren kuuluisan yöelämän lisäksi Ibiza tarjoaa myös rauhallisempia rantoja, historiallisia nähtävyyksiä, monipuolisia aktiviteetteja ja lämpöä. Etenkin talviaikaan Ibiza on huomattavasti kesäsesonkia rauhallisempi matkakohde ja soveltuu tällöin myös paremmin perheille. Malagasta käsin matka Ibizalle taittuu vajaassa kahdessa tunnissa. Lentotarjonta ja hintahaitari on laaja – halvimmillaan lennot kohteeseen irtoavat muutamalla kympillä, toisinaan lentojen hintalaput kurkottelevat 100€ molemmin puolin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *