Cha Am, aktiviteetit

Cha Amin aktiviteetit

Thaimaan pikkuruisen mutta hurmaavan Cha Amin aktiviteetit eivät kenties tyydytä kaikkein vaativinta vierasta, joka haluaa joka päivä kokea jotain uutta, mutta keskivertolomailija saa kyllä aikansa mukavasti kulumaan. Lisäksi Hua Hin on vain noin 20 kilometrin päässä, ja sen tarjonta on jonkin verran laajempaa, etenkin golfin saralla, tunnetaanhan Hua Hin Thaimaan parhaana golfkohteena.

Vesiaktiviteetit

Cha Amiin saapuvien ehdoton ykkönen aktiviteettien saralla ovat sen tarjoamat vesiaiheiset riemut ja ilot. Pitkällä mäntyjen reunustaman rannan edustalla voit hurjastella vuokraamallasi vesiskootterilla tai kiljua banaaniveneen kyydissä. Toistaiseksi vauhdista pitävillä ei kuitenkaan ole mahdollisuutta nauttia vesihiihdosta tai purjelautailusta, muista uudemmista vesiurheilulajeista puhumattakaan. Cha Amilla on kuitenkin myös ikioma vesipuistonsa, jonka nimi ja ulkonäkö tuovat mieleen kuitenkin ehdottomasti Kreikan. Santorini Water Fantasyn ja sen viereisen Santorini Parkin rakennukset ovat nimittäin aivan kaukaisen Santorinin saaren tavoin valkoisiksi kalkittuja, ja omaavat kirkkaansiniset ikkunaluukut. Vesipuistossa odottavat luonnollisesti eri ikäluokille sopivat liukumäet, kiipeilytelineet, ja altaat, ruokapuolesta puhumattakaan.  Pääsylipun hinta on aikuisilta noin 800 bahtia, ja lapsilta 500 bahtin verran.

Liikkuminen

Cha Amissa polkupyöräily on suhteellisen suosittua. Voit vuokrata allesi vaikkapa hempeän vaaleanpunaisen lihasvoimalla liikkuvan ajoneuvon, joiden vuokrat ovat noin 40 bahtia tunnilta, ja voit toki valita ajokin vuorokaudeksi. Tarjolla on luonnollisesti myös mopoja ja moottoripyöriä edullisesti. Älä kuitenkaan niitä vuokratessasi jätä yritykselle omaa passiasi, vain sen kopio. Aja Thaimaan teillä aina todella varoen, sillä valitettavasti eksoottisen maan ajokulttuurikin on sekin suomalaisittain eksoottista. Itse asiassa Thaimaan maantiet ovat eräiden tutkimusten mukaan maailman vaarallisimpien teiden kärkisijoilla, sillä leväperäisen ajotavan lisäksi maassa ei juurikaan osata vielä kiinnittää huomiota esimerkiksi turvavyön tai kypärän käyttöön, raittiina ajamiseen jne.

Hevosella

Cha Amissa on mahdollista vuokrata alle myös ekologinen nelivetoinen hevonen. Etenkin hieman vanhemmat lapset rakastavat hiekkarannalla ratsastamista, ja sopiihan kahden hengen ratsastusreissu auringonlaskun aikaan romantiikannälkäisillekin.

Mönkijät

Hurjempaa menoa on luvassa Cha Amin ATV Parkin radalla, jossa mönkijän kyydissä pääsevät istumaan niin vasta-aloittelijat kuin alan konkarit. Tarjolla on kolme eri vaikeusasteen omaavaa rataa ja kaksi ajoneuvoluokkaa, 90 cc:n ja 200 cc:n menopelit. Mönkijällä pääsee myös hurjastelemaan radan ulkopuoliseen maastoon. Samassa ATV Parkissa voit lisäksi leikkiä Ramboa maalipalloin (paintball), ratsastaa hevosen selässä tai harjoitella jousiammuntaa.

Kalastus

Kalastajiakaan Cha Am ei ole unohtanut, sillä alueella on kaksi erityistä kalastusaluetta. Sekä Jurassic Mountain Resortin yhteydessä toimiva Cha-am Fishing Park että Khao Yai Fishing Park tarjoavat mahdollisuuden viettää leppoisa päivä ongenvapa kädessä (sellaisen voit vuokrata paikan päällä). Huomaa, että kumpaankin joudut maksamaan pääsymaksun, ja jälkimmäisessä vain tietynsuuruiset kalat saa pitää, pikkusintit täytyy heittää takaisin Ahdin valtakuntaan. Cha-am Fishing Parkissa pyydetyt kalat täytyy tietojeni mukaan kaikki vapauttaa takaisin omaan elementtiinsä.

Markkinat ja outletit

Ostoksia etsivien kannattaa suunnata Cha Amin markkinoille, joilta löytyy parhaimmillaan lähes kaikkea, mitä tavallinen kuolevainen saattaa lomallaan etsiä, herkullisista tuoreista hedelmistä vaatteisiin ja halpaan aasialaiseen elektroniikkaan. Markkinapaikkana toimii rautatieaseman tienoo, ja sen keskiviikkoiset yömarkkinat houkuttelevat väkeä paikalle kaukaakin. Alehintaisia tunnettujen merkkien vaatteita, jalkineita ja asusteita löytyy Cha Amin ulkopuolella sijaitsevasta Factory Outletista (joka on muuten Santorini Water Fantasy -vesipuiston omistajien hallussa sekin). Laajempaa valikoimaa kaipaavat suunnatkoon Hua Hiniin päin.