Hollanti

Hollanti

Saavutettavuus, lennot ja majoitus

Hollantiin lentää Suomesta käsin muutamassa tunnissa. Lentohinnat vaihtelevat noin 150€ molemmin puolin, mutta halpalentoja saattaa irrota halvemmallakin. Suoria yhteyksiä Helsingistä Amsterdamiin tarjoavat Finnair ja KLM. Mikäli välilaskulliset lennot kiinnostavat, kannattaa myös tarkistaa Norwegianin, Airbalticin ja SAS:in tarjonta. Kuuminta sesonkiaikaa ovat kesä ja joulu, jolloin matkustaminen maahan on huomattavasti hintavampaa. Maan suurin ja tunnetuin lentokenttä Schiphol sijaitsee 15 kilometrin päässä pääkaupungista ja rautateitse matka keskustaan taittuu nopeasti. Schipholin kentältä on myös runsaasti muita yhteyksiä kaikkialle Hollantiin.

Majoitus

Majoitusvaihtoehtoja Hollannista löytyy niin ikään luksushotelleista huonoihin hostelleihin. Tarjonta on runsasta, mutta etenkin sesonkiaikaan kannattaa majoitukset varata hyvissä ajoin ennen maahan saapumista. Kevään tulppaaniaika (huhti-toukokuu) tuo maahan runsaasti turisteja ja tuolloin myös majapaikoista tuppaa olemaan pulaa. Korkeatasoisemmat hotellit maksavat 100€/yö eteenpäin, sänky hostellien yhteismajoituksesta irtoaa parilla kympillä.

Hintataso

Hollanti on hintatasoltaan hyvin samanlainen kuin Suomi. Halpa maa se ei siis suinkaan ole, mutta esimerkiksi suurien brändien ja muuten kovassa kysynnässä olevien tuotteiden hankinta on maassa varsin edullista. Hollannista löytyy myös runsaasti ainutlaatuista, korkealuokkaista tavaraa, mikäli erikoisempien matkamuistojen kerääminen kiinnostaa. Ruokailu edullisessa ravintolassa veloittaa noin 15€, kun taas keskitason ravintolassa kolmen ruokalajin aterian hinta nousee helposti yli 60€. Pikaruokaravintoloiden tarjontaan pääsee käsiksi samaan hintaan kuin kotimaassakin. Suomeen verrattuna Hollannin ja Suomen välinen ero näkyy eniten ruokakaupassa: ruoka-aineet ovat Hollannissa huomattavasti Suomea halvempia.

Kulkeminen

Hollanti on kerrassaan erinomainen kohde maan sisäiseen matkustamiseen, sillä julkinen liikenne on varsin toimivaa ja kattaa melkein koko maan.

Helpoin ja kätevin tapa matkustaa Hollannissa on sen junaverkosto. Junayhteydet ovat erittäin hyvät ja operoivat kaikkialle Hollantiin useita kertoja päivässä. Myös lippujen hinnat ovat kohtuullisia, ellei sitten halua matkustaa kukkaroa enemmän venyttävillä, supernopeilla Fyra-junilla.

Bussimatkustaminen hoituu maassa myös moitteetta ja on erittäin suositeltavaa silloin, kun junaverkosto ei pysty tarjoamaan matkaa täysin määränpäähän saakka. Tunnetuimpia bussiyhtiöitä ovat mm. Connexxion ja Veolia.

Koska Hollanti tunnetaan sen tasaisesta olemuksestaan, se on varsin mainio kohde myös pyöräilijöille. Maa on täynnä pyöräteitä ja autoilijat ovat tottuneet huomioimaan kaksipyöräiset matkustajat liikenteessä.

Metroverkosto puolestaan löytyy maan suurista kaupungeista Amsterdamista ja Rotterdamista. Monista suuremmista kaupungeista löytyy myös hyvä, kattava raitiovaunuliikenne.

 

Koettavaa eri kaupungeissa

Hollannin tunnetuimmat tavaramerkit ovat varmastikin puukengät, tulppaanit ja tuulimyllyt. Maa on kuitenkin muutakin kuin keväistä tulppaaniloistoa ja idyllisiä, tasaisia maisemia.

Amsterdam on kiistatta maan tunnetuin ja eniten matkustettu kohde. Eikä syyttä: Amsterdam tarjoaa kauniita kanaaleja, rakennuksia ja hollantilaista tunnelmaa. Kaupunki tunnetaan maailmalla sen punaisten lyhtyjen kadusta ja lukuisista silloista, jotka siivittävät matkaa kaupungin monilla viehättävillä kaduilla. Amsterdamissa vieraillessaan kannattaa ehdottomasti pyhittää aikaa myös Anne Frankin talossa vierailuun. Jonot nähtävyyteen ovat pitkät, mutta vaivanarvoiset.

Arkkitehtuurin nälkäisen kannattaa suunnata matkansa Rotterdamiin, joka on maan toiseksi suurin kaupunki heti Amsterdamin jälkeen. Kaupunki tarjoaa Amsterdamia vähemmän turistimassoja ja on tunnelmaltaan rennompi.

Pohjanmeren rannalla sijaitseva Haag on myös vierailun arvoinen kaupunki. Se on sijainniltaan ihanteellinen ja ainoastaan lyhyen matkan päässä maan muista suurista kaupungeista. Haagin erikoisuus piilee sen pitkässä, valloittavassa hiekkarannassa, joka etenkin kesäaikaan on täynnä ihmisiä. Kaupunki tunnetaan maan hallinnollisena pääkaupunki ja se onkin täynnä suurlähetystöjä, konsulaatteja ja diplomaattien asuntoja.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *