Ko Samui

Ko Samui – pala thaimaalaista paratiisia

Jos haluat Thaimaassa päästä kauas Bangkokin ja turistien ehdoilla elävien lomakohteiden hälinästä, on unelmankaunis Ko Samui (kirjoitetaan myös asussa Koh Samui) yksi parhaista vaihtoehdoista. Ko Samuilla voi tavallinen kuolevainen kokea itsensä maailman valtiaaksi, niin silmää hellivien maisemien kuin ensiluokkaisten palveluiden ansiosta. Suurin osa kerran Ko Samuilla vierailleista ei muualla enää suostu kallisarvoisia lomapäiviään viettämään. Eksoottista saarta vielä tuntemattomille kertokaamme muutamalla sanalla, mikä tekee Ko Samuista niin erikoisen.

Maantiede

Ko Samui on Thaimaan toiseksi suurin saari, suomalaisille jo niin tutuksi käyneen Phuketin jälkeen, ja reilun 228 km² pinta-ala takaa sekä vaihtelevia maisemia että runsaasti mielenkiintoista tekemistä. Siaminlahden kristallinkirkas meri ja sitä reunustava valkea hiekka muodostavat mahtavan vastakohdan syvänvihreälle viidakolle ja kauniille thaimaalaisille rakennuksille. Suurempaa vastakohtaa Suomen talviselle pimeydelle ja kylmyydelle et juuri voisi löytää!

Majoitus

Vaikka Ko Samui tarjoaa mitä rauhallisimmat lomapuitteet, löytyy saarelta silti runsaasti erilaisia majoitusvaihtoja. Siinä missä saarelle ennen saapuivat lähinnä reppureissaajat, jotka tekivät tutkimusmatkoja Thaimaan länsimaissa silloin vielä tuntemattomille alueille, on se tänään lähes jokaisen itseään kunnioittavan ja tasokkaan matkanjärjestäjän kohdelistalla. Turistimäärän lisääntymisen ja keskivertomatkaajan vaatimusten kohoamisen myötä on Ko Samui vastannut haasteeseen, ja tarjoaa tänään niin edullisia hotelleja kuin luksusta tihkuvien 5-tähden hotellien glamouria. Ja koska Thaimaa on suomalaisittain edelleen halpa maa, voi matti meikäläinenkin kokea millaista on elää pohatan elämää.

Saapuminen ja ostokset

Tavallisesti Ko Samuille saavutaan Phuketin tai Bangkokin kautta, joista kummastakin on lentoja sen lentokentälle. Useat lomailijat yhdistävätkin Ko Samuin ehdottomaan rauhaan pari päivää 700 kilometrin päässä sijaitsevasta Thaimaan sykkivässä pääkaupungissa tai ihastusta ja vihastusta herättävässä Phuketissa, jotka molemmat tarjoavat sitä, mitä Ko Samuilta puuttuu: loppumatonta yöelämää ja loistavia mahdollisuuksia päästä shoppaillen rahoista eroon.

Luonto ja nähtävyydet

15 kilometrin pituisen Ko Samuin parhaat nähtävyydet ja aktiviteetit keskittyvät ymmärrettävästi jollakin tavalla sen luontoon ja luontoäidin luomuksiin. Rannoista suosituimmat ovat Cheweng ja Lamai, jotka onnistuvat hotellien ja ravintoloiden ilmaantumisesta huolimatta edelleen tekemään vaikutuksen ainutlaatuisella kauneudellaan. Viidakon sydämessä odottavat uskomattomat vesiputoukset, joille järjestetään opastettuja retkiä. Suosituimpien joukkoon lukeutuvat Hin Lad sekä Namuang, joiden vilvoittavassa vedessä pääset hikipisaroista eroon. Thaimaalaisia temppeleitäkin maiseman seasta löytyy niitä kaipaaville, ja Wat Phra Yain 12-metrinen Suuri Buddha istuu miettimässä kun taas Wat Khunaramissa voi ihailla meditaatiohetkellä kuolleen ja samaiseen asentoon muumioituneen munkin maallisia jäännöksiä. Lähisaaret ovat luonnollisesti nekin viehättäviä retkikohteita, joille on kuljetus veneellä.

Seuraava artikkeli: Ko Samui, aktiviteetit