Pietari

Pietari

Saavutettavuus

Pietari sijaitsee Suomenlahden pohjukassa, Neva-joen suulla. Juuri sijaintinsa ansiosta se on erittäin helposti saavutettavissa oleva matkakohde. Matkustusvaihtoehtoja riittää ja Pietariin voikin suunnata niin junalla, bussilla, autolla kuin lentokoneellakin. Pietariin tehdään myös risteilyjä, joiden kautta matkustaessa maahan ei tarvita viisumia. Muuten viisumi on välttämätön ja se kustantaa noin 84€ henkilöä kohden. Mukavuudenhaluinen matkaaja istahtaa VR:n Allegro- junan kyytiin ja taittaa matkansa Helsingistä Pietariin kolmessa ja puolessa tunnissa. Normaalihintaiset junaliput ovat noin 90€:n luokkaa, mutta tarjouksia tutkailemalla saattaa matkaan päästä jo muutamalla kympillä. Bussivaihtoehtoa ei suinkaan kannata myös unohtaa! Matkustusaika nousee tuolloin reilu 6 tuntiin, mutta hinta on huomattavasti alhaisempi. Lux Expressin bussikalusto on kuitenkin varsin ensiluokkainen ja tarjoaa matkaajalle miellyttävän kyydin kohteeseen. Lue artikkeli Suomesta Pietariin.

Majoitus

Majoitushinnoiltaan Pietari on hintava, mutta vaihtoehtoja löytyy. Kaupungin keskustan tuntumasta voi hyvinkin löytää keskihintaisia, hyväkuntoisia hotelleja ja useimmat hostelleista ovat Pietarissa myös varsin hyvätasoisia. Vaikka hostellit tunnetaankin tavallisimmin niiden yhteismajoituksista, jotkut Pietarin hostelleista tarjoavat myös yhden ja kahden hengen huoneita. Mikäli vierailee kaupungissa ensimmäistä kertaa, kannattaa majoitusta yrittää etsiä Nevski Prospekt- kadun läheisyydestä. Alue tarjoaa valtavan määrän erilaisia kauppoja, ravintoloita ja nähtävyyksiä. Myös erilaisia kotimajoitus vaihtoehtoja ei kannata kokonaan sivuuttaa. Venäjällä tunnettu Hofa tarjoaa lukusia venäläisiä kotimajoituksia, huoneita ja asuntoja maassa vierailijoiden käyttöön.

Hintataso

Hintataso Pietarissa on korkeahko, mutta luksuspaikkoja välttämällä säästää pitkän pennin. Paikallisissa kansanpaikoissa syö erittäin edullisesti eikä keskitasonkaan ravintolasta tarvitsee pulittaa Suomen tasoisia hintoja. Shoppailu matkana Pietari ei välttämättä ole se ihanteellisin, sillä hinnat tuppaavat olemaan Suomen vaatetarjontaa korkeampia. Tutustu Pietarin ostoskeskuksiin oheisesta linkistä.

Kulkeminen

Niin kuin useimmissa suurkaupungeissa, kannattaa paikasta toiseen siirtymiseen varata aikaa myös Pietarissa. Välimatkat ovat pitkiä ja etenkin ydinkeskustan alueella metroverkoston käyttö työlästä. Metroon kannattaa siis turvautua pidemmissä siirtymissä. Haastetta matkailijalle Pietarissa saattaa tuoda kielitaidottomuus, jonka vuoksi bussien saaminen ja reitistä perille pääsy vaikeutuu. Busseilla kulkeminen on kuitenkin halpaa ja yksittäinen lippu kustantaa ainoastaan noin puoli euroa. Mikäli mielii taksimatkailuun, on syytä kääntyä majapaikan tai ravintolan apuun. Taksitolppia Pietarissa ei ole ja taksin saanti hoidetaan yleensä soittamalla.

Koettavaa

Ennen kaikkea Pietari on kiehtova suurkaupunki, jonka sykettä ei pääse tuntemaan kotimaassa. Pietari soveltuu kohteeksi niin päiväreissulle kuin pidemmällekin lomalle, sillä tekemistä kaupungista toden totta löytyy. Kaupungin suurimpiin nähtävyyksiin lukeutuvat lukuisat kirkot, kuten Iisakinkirkko ja aina yhtä valloittava Talvipalatsi. Iisakinkirkon pylväiköistä avautuu myös mahtavat näkymät kaupungin ylle, joten sinne kipuaminen on ehdottomasti vaivan arvoista. Kulttuurin nälkäiselle Pietari tarjoaa runsaat määrät venäläistä ja kansainvälistä taidetta. Yksi maailman hienoimpia museoita, Eremitaaši, sijaitsee osittain Talvipalatsin sisällä ja kätkee sisälleen kaikkea aina hienoista taideteoksista egyptiläisiin muumioihin. Myös Venäläisen taiteen museo on käynnin arvoinen paikka, etenkin jos venäläinen huippuluokan taide kiinnostaa. Vehreyttä kaupungista etsivän kannattaa suunnata Verikirkon vieressä sijaitsevaan Mihailovin puistoon, joka on yksi Pietarin upeimmista. Puisto on etenkin paikallisten suosiossa ja kesäaikaan se täyttyy nopeasti kesäpäivää viettämään tulleista ihmisjoukoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *