Cha Am, nähtävyydet

Cha Amin nähtävyyksiä

Thaimaan Siaminlahden rannikkoa kaunistava Cha Am tarjoaa myös mielenkiintoisia nähtävyyksiä, vaikka monet eivät sitä ennen omaa alueelle suuntautunutta matkaansa tiedäkään. Cha Am ei kuitenkaan ole niitä Thaimaan alueita, joilta löytyy eksoottisen kauniita kuuluisia aasialaisia buddhalaistemppeleitä tai muita etelämmästä löytyviä erikoisuuksia. Yllätyksekseni monet Cha Amin nähtävyyksistä tuovat mieleen eurooppalaiset matkakohteet. Silti Cha Amin matkasta saa ikimuistoisen kokemuksen, johon voi etsiä ajankulua lähialueelta.

Swiss Sheep

Swiss Sheep Farm tarjoaa juuri sitä, mitä sen nimi lupaa: länsimaista maalaistunnelmaa eksoottistakin eksoottisemman Thaimaan sydämessä. Se ei kuitenkaan todellakaan näytä sveitsiläiseltä vuorenrinteeltä, sillä farmi on sekoitus eri eurooppalaisten maiden tunnusmerkkejä, kuten englantilaisia puhelinkoppeja ja hollantilaisia tuulimyllyjä. Farmilla voi hieroa tuttavuutta esimerkiksi villapeitteisten lampaiden kanssa tai ruokkia aina nälkäistä vasikkaa. Poneilla voi ratsastaa ja paikalliset suosivat kohdetta jopa hääkuviensa ottopaikkana, erilaiset laitteet puolestaan tuovat farmille huvipuiston tunnelmaa. Nälän saa tyydytettyä ”lammasfarmin” hyvin varustellussa kahvilassa.

Camel Republic

Camel Republic avasi ovensa vastikään, ja tarjoaa lapsille ja lapsenmielisille eläintarhan ja teemapuiston sekoituksen. Jokseenkin arabialaiseen henkeen rakennettu kamelien valtakunta, jossa luulet jälleen olevasi väärässä maanosassa. Kameleita on luonnollisesti tavattavissa ja ruokittavissa (niillä ei voi ratsastaa), samoin niiden ystäviä, kuten papukaijoja, strutseja, vuohia jne. Huomaa, että ruokkimisesta joudut maksamaan erikseen!

Santorini Park

Kansainvälistä henkeä löytyy myös Santorini Parkista, ja senkin nimi kertoo osuvasti paikan tunnelmasta ja näkymistä. Tunnet 50 bahtia maksettuasi siirtyneesi silmänräpäyksessä vulkaaniselle Kreikan Santorinille, sillä alueen rakennukset ovat suoria kopioita kaukaisen saaren vastaavista. Vitivalkoisten seinien ja kirkkaansinisten ikkunaluukkujen ja parvekkeiden vierestä löytyvät lapsille sopivat laitteet, kuten maailmanpyörä. Niiden hinnat ovat kuitenkin thaimaalaisittain yllättävän kalliit.

Forest Park

Cha Am Forest Park sentään tarjoaa sitten jo paikallista makua! Suhteellisen pienellä alueella odottavat paikalliset kasvi- ja eläinlajit ja niiden katselemiseen voit yhdistää urheilua, kuten pyöräilyä, hölkkäystä, vaellusta jne. Paikan päällä voit myös yöpyä, joko luonnonläheisesti teltassa tai ylellisempiä oloja vaativat bungaloweissa. Paikka on loistava piknikille, vaikka löytyy sieltä suosittu ravintolakin.

Maruekhathayawan palatsi

Maruekhathayawan palatsi sijaitsee Cha Amin ja Hua Hinin välillä, ja on yksi Thaimaan vanhimmista kuninkaallisista palatseista. Viehättävä meren rannalla seisova Kesäpalatsi on rakennettu vuonna 1923 silloin hallinneen Rama VI:n (eli kuningas Vajiravudhin) toimesta, ja sitä kutsutaan toisinaan lempinimellä ”rakkauden ja toivon palatsi”. Palatsiin matkaavien on syytä pukeutua samalla tavoin kuin he pukeutuisivat temppeliin mennessään, sen verran pyhä kohde paikallisille on!

Wat Cha Am

Wat Cha Am on paikallinen temppeli, joka on thaimaalaisittain kauniin koristeellinen. Huomaa kukkulan huipulle kohoavat rappuset, jotka johtavat pienelle luolalle. Luolassa sinua odottaa valtava kullattu Buddha-patsas. Wat Cha Am on toiminut luostarina jo vuosisatojen ajan, ja sinne on syytä pukeutua säädyllisesti. Oranssiasuisia asukkaita on myös muistettava kohdella ja puhutella kunnioittaen, eikä naisten tule koskettaa heitä.

Naresuan patsas ja Neranchararan temppeli

Kuningas Naresuan patsas ja Neranchararan temppeli löytyvät Cha Amin pohjoispäästä, jossa ne muistuttavat 1500- ja 1600-lukujen vaihteessa eläneen kuningas Naresuan Suuren hallituskaudesta. Patsaan alla on lukemattomia kukkoja, olihan kuningas vannoutunut kukkotaistelujen ystävä!