Khanom, aktiviteetit

Khanomin sulot ja salat

Kerrassaan ihastuttava Khanom on yksi Thaimaan parhaiten säilyneistä salaisuuksista. Sinne eivät monetkaan matkatoimistot vielä lomailijoita houkuttele, joten alue tarjoaa sitä aidointa thaimaalaista kulttuuria ja maisemaa. Nakhom Si Thammaratin provinssin pohjoisosan rannikolla sijaitseva Khanom on omiaan niille, jotka kaipaavat kiireetöntä rantalomaa kaukana muista lomailijoista. Upeat hiekkarannat ovat useimmiten lähes muista auringonpalvojista autioita, joten voit hyvinkin kuvitella olevasi yksityisellä rannallasi. Silmää hivelevän kaunista rantaviivaa reunustaa rehevä palmumetsikkö, ja sen suojiin piiloutuvat salat.

Viidakkoon

Khanomin viidakosta suuri osa kuuluu kansallispuistoon nimeltä Mu Ko Thale Tai, jonka suojissa seikkailu sujuu vaihtoehtoisesti joko omilla jaloilla taivaltaen, järeän ekologisen ”ajoneuvon” eli norsun selässä ratsastaen tai miksei jopa maastopyörällä polkien. Jollei yöpyminen viidakon sydämessä pelota, voit maksusta majoittua puuhun rakennetussa majassa. Thaimaan yön erikoiset äänet ja tuulenvire tekevät kokemuksesta ainutlaatuisen etenkin niille, jotka ovat kaupunkien kasvatteja eivätkä harrasta samoilua.

Vesiputoukset

Viidakosta löytyy muutakin kuin yöpuu, sillä Khanomissa sijaitsee muutamia mahtavia luolia ja upeita vesiputouksia. Tunnetuin luolista lienee Wang Thong, ja vesiputouksista suurimman silmänilon tarjoaa Krung Ching, joka on koko eteläisen Thaimaan korkein ja on aikoinaan äänestetty jopa yhdeksi maailman kauneimmista nähtävyyksistä.

Golf

Jos golfkärpänen on kotimaassa päässyt puremaan pahasti, ei Khanomissa tarvitse pelätä vieroitusoireiden ilmenemistä. Rajjaprabha Damista nimittäin löytyy 18-reikäinen kenttä, joka on rakennettu suuren padon alapuolelle. Näkymät ovat siis todellakin ainutkertaiset!

Vesiharrastuksia

Merellisen ajanvietteen ystävillekin Khanomilla on jonkin verran mukavaa tarjottavaa. Uskomattomien valkohiekkaisten rantojen tarjoamien vesiurheilulajien lisäksi kirkkaiden aaltojen alla pääsee tutustumaan paikallisiin mereneläviin joko snorklaamalla tai sukellusvälineistön avulla. Sitäkin eksoottisempaa antia on tarjolla ulompana ulapalla, jonne järjestettävien veneretkien aikana onnekkaat pääsevät ihailemaan harvinaisten vaaleanpunaisten delfiinien (Sousa Chinensis) veikeää karkelointia.

Kylpylät

Hemmottelua kaipaavien tarpeet on nekin Khanomissa otettu huomioon, sillä voit valita itsellesi mitä erilaisimpia kylpylähoitoja. Tontarn Resortin yhteydessä toimii erikoinen kalakylpylä, jonka pikkuruiset ”hoitajat” napsivat jaloistasi kuolleet ihosolut suihinsa, jättäen hipiän ihanan pehmeäksi ja hoidetuksi. Aava Resort & Spa puolestaan tarjoaa ihan suomalaista laatua thaiperinteen mukaisesti. Tarjolla on monenlaisia ylellisiä hoitoja todella vaikuttavissa puitteissa.  Kummassakin voit luonnollisesti hoitojen ohella täyttää vatsasi taivaallisilla herkuilla.