Kanariansaaret

Kanaria

Kanariansaaret on Espanjalle kuuluva itsehallintoinen saariryhmä, joka on muodostunut suosituksi matkakohteeksi ainaisen auringonpaisteensa ja taianomaisen luontonsa ansiosta. Jalokiven lailla kimaltava meri valkoisine hiekkarantoineen on taannut Kanariansaarille vahvan turismikulttuurin joka sopii niin lapsiperheille kun hauskanpitoa etsivällekin. Monet matkatoimistot järjestävät saarille valmiita pakettimatkoja edullisesti ympäri vuoden.

Seitsemän eri maailmaa

Kanariansaaret muodostuu seitsemästä saaresta, jotka ovat kaikki ainutlaatuisia. Kaikki seitsemän upeata saarta; El Hierro, La Palma, La Gomera, Teneriffa, Gran Canaria, Fuerteventura ja Lanzarote, tarjoavat lomailijoille valtavan määrän majoitusvaihtoehtoja, sekä tarpeeksi tekemistä ja nähtävää vaativimmillekin turisteille.

Täydellinen paratiisisaaristo on vain muutaman tunnin lennon päästä – tulivuoria, upeita hiekkarantoja ja vaikuttavat historialliset nähtävyydet. Fuerteventuralla sanotaan olevan kauneimmat rannat, kun taas Teneriffalla, Espanjan suurimmalla saarella, on Espanjan korkein vuori (El Teide, 3700m).

Tekemistä

Saarilla on myös erinomaiset mahdollisuudet viettää vähän hurjempaakin lomailua: vaellusretkiä, vesiurheilua sekä varjoliitoa. Vuodenajat voit oikeastaan unohtaa, kun kaikesta voi nauttia ympäri vuoden!

Tiesitkö tämän?

  • Kanariansaaret on saanut nimensä saarella vapaana olleista koirista. Nimi tulee latinan kielestä ja tarkoittaa vapaasti suomennettuna koirien saarta.
  • Kanariansaaret on ollut suosittu lomakohde jo 1800 -luvulta.

Saariryhmän läntisen puolen muodostaa Santa Cruz de Tenerifen maakunta, johon kuuluu saarista neljä. Itäisen puolen muodostaa Las Palmasin maakunta, johon kolmen pääsaaren lisäksi lukeutuu usea pienempi saari.

Santa Cruz de Tenerifen maakunta

Teneriffa – Alueen keskeinen saari. Teide.
La Palma – Kolmesta pienestä suurin. Tarkkaile tähtiä.
La Gomera – Tunnettu erikoisesta vihellyskielestä
El Hierro  – Pieni vulkaaninen saari, läntisin ja eteläisin

Las Palmasin maakunta

Gran Canaria – Merkittävin Kanarian saari
Lanzarote   – Tuliperäinen saari. Ei ole metsiä.
Fuerteventura – Suuri ja tuulinen