Berliinin kasvisravintolat

Berliini on tunnettu monipuolisesta ja trendikkäästä ruokakulttuuristaan, ja siellä on myös paljon vaihtoehtoja kasvisruuan ystäville. Kaupungissa toimii lukuisia laadukkaita kasvisravintoloita, jotka tarjoavat herkullisia ja luovia vaihtoehtoja perinteisille liharuoille.

Berliinin kasvisravintolat tarjoavat erilaisia kansainvälisiä keittiöitä, kuten aasialaisia, eteläamerikkalaisia, italialaisia ja Lähi-idän ruokia. Ruokalistoilta löytyy monipuolisia vaihtoehtoja, kuten burgereita, pastoja, sushi-annoksia, salaatteja ja tapaksia. Lisäksi joissakin ravintoloissa on tarjolla myös vegaanisia vaihtoehtoja ja gluteenittomia ruokia.

Berliinissä on myös useita kasvisruokaan keskittyviä kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia erilaisista kasvispohjaisista leivonnaisista, kuten muffinsseista, kakuista ja eväsleivistä. Näissä paikoissa on usein myös tarjolla erikoiskahveja, kuten mantelimaitolatteja ja cashewmaitocappuccinoja.

Yksi Berliinin kasvisravintoloiden suosituimmista alueista on Kreuzberg, jossa sijaitsee useita kasvisravintoloita ja vegaanisia katuruokakojuja. Tämän kaupunginosan ravintolat tarjoavat usein rentoa ja nuorekasta ilmapiiriä, sekä hyvää ruokaa kohtuulliseen hintaan.

Berliinin kasvisravintolat tarjoavat hyvän vaihtoehdon niille, jotka haluavat kokeilla uusia makuja ja nauttia terveellisestä ruokailusta. Kaupungin kasvisruokatarjonta sopii erinomaisesti myös vegaaneille ja niille, jotka haluavat vähentää lihankäyttöä ruokavaliossaan.

 1. Lia’s Kitchen on suosittu kasvisravintola Berliinissä. Ravintolan menu tarjoaa erilaisia kasvisruokia, kuten salaattia, keittoja ja pääruokia. Lia’s Kitchen panostaa raaka-aineiden laatuun ja pyrkii tarjoamaan terveellisiä vaihtoehtoja.
 2. Veganz Mitte on Berliinin ensimmäinen täysin vegaaninen supermarket ja kahvila. Sieltä voi ostaa erilaisia vegaanisia tuotteita, kuten juustoja, leipää ja proteiinipatukoita. Lisäksi Veganz Mitte tarjoaa herkullisia vegaanisia ruokia lounaaksi tai välipalaksi.
 3. Daluma on terveellisen ruoan ja smoothieiden erikoisliike. Ravintolan menu koostuu erilaisista terveyspommeista, kuten smoothieista, poke-kulhoista ja tuoreista salaateista. Daluma suosii luomutuotteita ja tarjoaa myös gluteenittomia vaihtoehtoja.
 4. Lucky Leek on viihtyisä kasvisravintola Prenzlauer Bergin kaupunginosassa. Ravintola tarjoaa luovia ja herkullisia kasvisruokia, kuten vuohenjuustokroketit, maa-artisokkakeitto ja tofu-wokki. Lucky Leek on suosittu paikka myös vegaanien keskuudessa.
 5. The Bowl on vegaaninen ravintola, joka tarjoaa terveellisiä ja kokonaisvaltaisia aterioita. Ravintolan menu koostuu erilaisista pohjavaihtoehdoista, kuten quinoasta ja salaatista, sekä valinnaisista täytteistä ja kastikkeista. The Bowlissa on rento ilmapiiri ja ravintola sijaitsee lähellä kuuluisaa Mauerparkia.
 6. Viasko on viihtyisä vegaaniravintola Kreuzbergin kaupunginosassa. Ravintola tarjoaa erilaisia vegaanisia ruokia, kuten burgereita, pastoja ja korealaisia aterioita. Viaskossa suositaan lähiruokaa ja raaka-aineiden sesonkiaikaa.
 7. Rawtastic on raakaravintola, joka tarjoaa vegaanisia ja gluteenittomia ruokia. Ravintolan menuun kuuluu raakoja herkkuja, kuten pizzoja, suklaamoussea ja raakakakkuja. Rawtastic sijaitsee Friedrichshainin kaupunginosassa ja tarjoaa myös brunssia viikonloppuisin.
 8. La Mano Verde on luksusravintola, joka tarjoaa laadukkaita vegaanisia ruokia. Ravintolan menu koostuu esimerkiksi risotosta, sushi-rullista ja vege-hampurilaisista. La Mano Verde panostaa ruoan esillepanoon ja tarjoaa myös laajan viinilistan.
 9. Cookies Cream on trendikäs kasvisravintola, joka tarjoaa luovia ja herkullisia vegaanisia ruokia. Ravintolan menuun kuuluu esimerkiksi sitruunarisottoa, perunatortillaa ja bataattifriikavalkosipuli-dipillä. Cookies Cream sijaitsee Friedrichstrassen lähellä.
 10. Kopps on moderni kasvisravintola, jossa tarjotaan korkeatasoisia vegaanisia ruokia. Ravintolan menu koostuu esimerkiksi vihannespihveistä, punajuuripastasta ja misokasviksista. Kopps sijaitsee Mitte-kaupunginosassa lähellä Hackescher Marktin aluetta.
 11. Vaust on ekologinen ja vegaaninen ravintola, joka panostaa lähiruokaan ja sesonkituotteisiin. Ravintolan menu tarjoaa erilaisia kasvisruokia, kuten currya, burgereita ja risottoa. Vaustin sisustus on moderni ja rento, ja ravintola sijaitsee Schönebergin kaupunginosassa.
 12. Soy Division on moderni ja tyylikäs vegaaniravintola Kreuzbergin kaupunginosassa. Ravintolan menu koostuu erilaisista vegaanisista ruoista, kuten dumplingseista, rameneista ja miso-kaalirullista. Soy Division tarjoaa myös laajan valikoiman erikoisoluita.

Berliini on erinomainen matkakohde kasvisruokaa etsiville. Kaupungissa on laaja valikoima kasvisravintoloita, joista löytyy jokaiseen makuun sopiva vaihtoehto. Olemme koonneet alle muutaman suosikkimme, joissa pääset nauttimaan herkullisista kasvisruoista Berliinin tunnelmallisissa ravintoloissa.

Kasvisruoan ystäville voi suositella esimerkiksi chaat ravintolaa, joka tarjoaa intialaisia makuelämyksiä. Ravintolan rento ilmapiiri ja maukkaat ruoat tekevät siitä loistavan vaihtoehdon lounaalle tai illalliselle.

Toinen suosikkimme on ympäri maailmaa tunnettu Lucky Leek, joka tarjoaa muun muassa vegaanisen fine dining -kokemuksen. Ravintola tarjoaa luovalla tavalla valmistettuja ruokia, jotka ilahduttavat niin silmää kuin makuaisteja.

Berliinissä sijaitsee myös useita vegaanisia pikaruokaravintoloita. Esimerkiksi Vego Foodworld on suosittu paikka, josta voi napata pikaisen ja herkullisen vegaanisen välipalan mukaan vaikka piknikille puistoon.

Päivitetty lista Berliinin parhaista kasvisravintoloista löytyy kyseiseltä sivulta, joten suosittelemme tutustumaan siihen ennen matkaa.

Jos olet vieraillut Berliinissä ja nauttinut herkullisesta kasvisruoasta, toivomme sinun jakavan kokemuksesi tällä sivulla tai sen alasivuilla. Voit myös jakaa tietoa suosikkiravintolastasi sosiaalisessa mediassa ja kannustaa muita matkailijoita kokeilemaan berliiniläisiä kasvisravintoloita.

Berliinissä on lukuisia kasvisravintoloita odottamassa löytäjäänsä. Tule rohkeasti kokeilemaan uusia makuja ja nauttimaan kasvisruoan monipuolisuudesta. Berliinissä on varmasti jotain, mikä miellyttää jokaisen kasvisruoasta pitävän makunystyröitä.