Berliini

Berliini

Saavutettavuus, lennot, majoitus

Berliini on kaikkien saatavilla ja vieläpä melko pienellä budjetilla. Lennot kaupunkiin vievät noin paria tuntia ja suoria yhteyksiä Helsingistä käsin tarjoavat Finnair ja Air Berlin. Lentohinnat pysyttelevät halpoina ympäri vuoden, sillä tarjontaa löytyy valtavasti. Lentohinnat pyörivät 100–150€ välillä, mutta halvimmillaan Berliiniin lentää jopa alle satasella.

Vaikka Berliini on suurkaupunki, on se silti majoitushinnoiltaan alhainen. Keskitason hotellin voi löytää suosituimpien matkailuaikojen ulkopuolella jo 50€/yö ja hostelleita kaupungista löytyy lukuisia. Berliini on tunnettu myös etenkin nuorista matkailijoistaan, jotka hyödyntävät reissuillaan erilaisia kotimajoituksia. Myös Airbnb majoittuminen on kaupungissa suosittua ja sivuston kautta voi ajoittain löytää paikallisia helmiä muutamalla kympillä yö.

Hintataso

Berliini on budjettimatkailijan ykkösvalinta ja yksi läntisen Euroopan halvimpia kaupunkeja. Syöminen kaupungissa on halpaa ja etenkin pikaruokakulttuuri kukoistaa. Berliiniin matkaavan kannattaa reissullaan testata ainakin paikallinen döner, joka tunnetaan myös nimellä kebab. Currywurst nousee myöskin Berliinin must-ruokakokeiluihin. Oluen ja kahvin ystävät ovat Berliinissä varmasti kuin kotonaan ja nauttivat kupillisensa varsin edullisesti. Kahvikuppi irtoaa noin 1-2€:lla, puolen litran olut puolestaan kustantaa n. 0,5€-1€. Tippikulttuuria ei Berliinissä sen suuremmin harrasteta, mutta on kohteliasta pyöristää pöytään asti tapahtuvasta tarjoilusta n. 10 prosentin osuus ylöspäin.

Kulkeminen

Koska Berliini on pinta-alaltaan laaja kaupunki, on hyvä satsata julkisenliikenteen lippuun reissullaan. Yhden viikon kattava lippu kustantaa vajaa kolme kymppiä ja se kattaa kaikki mahdolliset julkiset kulkuneuvot (bussit, ratikat, junat ja metrot). Päivälippu puolestaan irtoaa 7€:lla. Julkinen liikenne on Berliinissä toimivaa ja etenkin metrot kulkevat erittäin täsmällisesti aikataulussa. Kaupunki tunnetaan mielenkiintoisesta katukulttuuristaan ja toinen toistaan erikoisempia alueita tuntuu löytyvän loputtomiin. Välimatkat kuitenkin saattavat ajoittain koitua pitkiksikin, joten on hyvä varata matkaan mukaan runsaasti aikaa ja kärsivällisyyttä.

Koettavaa

Olitpa sitten historian, muodin tai katukulttuurin ystävä – Berliini pystyy tarjoamaan kaikkea. Etenkin taide- ja kulttuuri-ihmisten kehtona tunnettu kaupunki kokoaa vuosittain yhteen luovan alan ihmisiä, jotka tulevat kaupunkiin aistimaan berliiniläistä tunnelmaa. Kaupunki on täynnä kulttuuria ja taidetta eikä kokeneenkaan museokävijän aika käy pitkäksi. Koska Berliini on tunnettu ns. jaettuna kaupunkina, se sykkii sekä idän että lännen tuomia perinteitä. Berliinin ei niinkään voi sanoa olevan kaunis kaupunki vaan pikemminkin se ottaa haltuunsa mystisyydellään ja tummalla historiallaan. Kaupungin suosituimmat nähtävyydet ovat varmasti Checkpoint Charlie, DDR-museo ja Berliinin muuri, jotka jokainen osallaan muistuttavat kaupungin historiasta. Paras tapa kokea Berliini yläilmoista, on suunnata Alexanderplatzilla sijaitsevaan Tv-torniin. Jonot ovat pitkät, mutta hyvin organisoidut eikä paikalle tarvitse ilmestyä kuin hetkeä aikaisemmin omaa hissivuoroa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *